Solar festival deel 2

Zaterdag vol ontspanning, liefde, zon en ook nog muziek

Camiel Rodigas, foto's Joséphine Kurvers en Pascal Lemlijn ,

Traditiegetrouw in het eerste weekend van augustus staat Solar Weekend weer op de kalender. De Maasplassen in Roermond is dé plek voor de 'oude hippies', creatievelingen en mensen die op Solar hun vakantie. 3voor12 limburg is weer aanwezig en heeft veel gezien en gehoord, heel erg veel!

Te beginnen met de Main Stage. Daar is het tijd om te beginnen met namen in de hiphop wereld: Ronnie Flex en Mr. Polska. Zoals inmiddels bekend staan de heren bekend om de keiharde beats en ze laten geen seconde liggen om te springen of te schreeuwen. Het is daadwerkelijk feest maar de sfeer is matig. Kan het liggen aan het tijdstip? Of komt het door door iets dat gebeurt op een andere plek?

Het antwoord is ja, de samenwerking van Vage Gasten samen met Feest DJ Ruud kán je niet missen: het is een grote plek met allemaal opblaasdieren. Hét kenmerk van de DJ. En guess what, hij is op dat moment ook helemaal los aan het gaan! Het veld staat bommetje vol. Iedereen wil erbij zijn nu het een van de laatste keren is dat we de afscheidnemende dj nog kunnen zien/horen/meemaken.

Door naar een hele leuke plek... Funky Town. Normaliter zijn toiletten alleen daar om je behoefte te doen maar hier is het dé plek om naar deze geheime stage te gaan. Een 'oase' van rust. Lekker intiem, gezellig, heel veel sfeer en zoals de naar het al zegt: funky beats.

The Dirty Daddies

The Dirty Daddies

Waar het ook de gehele dag feest is, is de Urban Stage oftewel de Container Compound. Rappers gaan los, bezoekers gaan los: één grote mensenmassa die de beats waarderen en natuurlijk de heupen laten bewegen!

De Jeugd Van Tegenwoordig

De Jeugd Van Tegenwoordig

Dan naar een jubilerende band, De Jeugd Van Tegenwoordig. Het is een vreemde show. Het begin is knallend, iedereen is erbij maar daarna vlakt het wat af. Kan het te maken hebben met het geluid? Aan de zijkant is het amper te horen. Of ligt het aan het tijdstip? Tóch presteren ze het weer door het publiek even op de proef te stellen door weg te gaan maar terug te komen met dikke hits zoals 'Shenkie', 'Sterrenstof' en uiteraard 'De Formule'.

'De Berg' is altijd een plek waar het druk is. Menig dance DJ heeft er al gestaan en nu ziet het podium ook weer fantastisch uit. Je kan via de zijkanten helemaal naar boven lopen maar Solar zou Solar niet zijn om IN dat bouwwerk ook leuke feestje te laten plaatsvinden. Op het dak van het podium is een pool party die niet helemaal klopt. Er staan zwembaden maar helaas geen echt water erin. Toch een beetje jammer! Wel even leuk om het prachtige uitzicht mee te pakken en dat op de geluiden van Kris Kross Amsterdam.

Op elk hoekje van het terrein is wel weer iets anders te beleven. Dan heb je ook nog Café de Kroeg. Daar is weer heel iets anders gaande: een ware band speelt de muziek en je kan als persoon of groep je opgeven om ware rock nummers als karaoke mee te zingen, schreeuwen of lallen. Het is hilarisch om te zien want de mensen kunnen zich vantevoren omkleden en komen terug in fantastische creaties! Ook dát is Solar!

Cairo Liberation Front

Cairo Liberation Front

Cairo Liberation Front is een duo met daarbij twee buikdanseressen waarvan eentje wel iets flinker is. Daarbij is de muziek ook niet echt pakkend en dat is te merken aan het publiek: weinig staat erbij om dit mee te maken. Maar de afsluiter is wel weer geinig; iedereen mocht het podium op en dit zorgde wel voor een heel tof feestje.

De Jeugd Van Tegenwoordig

De Jeugd Van Tegenwoordig

Café Tuesday is een stekkie waar je alleen maar vrolijkheid zult treffen. Het is een normaal podium en geen café zoals de naam zou doen vermoeden. Er speelt een dj en het is er behoorlijk druk op de dansvloer. De vrolijke noten denderen uit de speakers en iedereen danst.

Dr. Lectrolux

Dr. Lectrolux

Perfecte opwarmer voor de Main Stage: Dr. Lektroluv. Deze zeer bekende Belgische DJ staat allereerst bekend om zijn uitzien: het groene masker dat deze man draagt is waarschijnlijk wel bekend bij iedereen. Logisch ook als je al vanaf 2002 aan de weg timmert! Het publiek gaat goed los en het is écht volle bak!