Amongster releaset nieuwe live video en single

Een unieke samenwerking

Joséphine Kurvers ,

De Belgische indie-rockband Amongster brengt vandaag de live video van haar nieuwe single Butcher’s Boy uit, als eerste nummer van het nieuwe album, dat begin september gereleased wordt. De single werd opgenomen in de studio van Wouter Budé, de man achter Moon Music in Roermond. De opname en de video van het nummer werd mogelijk gemaakt door het innovatieve muziekplatform 27tapes

Over 27tapes

Een aantal creatieve ondernemers hebben dit jaar een productiehuis opgezet omdat zij geloven dat gebundelde krachten superkrachten zijn. Bovendien zijn ze ervan overtuigd dat daarmee mooie en interessante dingen te maken zijn. Dit collectief dat de naam 27tapes draagt richt zich op het gebied van cultuur in de breedste zin van het woord. Je kunt denken aan muziek, video, online events, noem het maar op. De projecten van 27tapes zijn voornamelijk gericht op de Euregio: Nederland en de grensgebieden van Belgie en Duitsland.

"We initiëren projecten voor het top segment van de culturele sector en willen deze een platform bieden waarop ze door een breed publiek gezien en gedeeld kunnen worden", legt Maikel Janssen van 27tapes en internetbureau Exitable uit. Bij Moon Studio in Roermond heeft 27 tapes de mogelijkheid om een aantal geheeld verzorgde livesessies, zowel audio als video, op te nemen. "Hierbij werken we ook mee aan de online strategie en marketing die erbij komt kijken. De komende maanden gaan we dit doen met drie Nederlandse, drie Belgische en drie Duitse bands".

De samenwerking met Amongster

Amongster in de studio

Amongster in de studio

De Belgische band Amongster hoort ook in dit rijtje thuis. Deze indie-rockband werd in 2014 gekozen tot winnaar van De Nieuwe Lichting bij StudioBrussel. Vorig jaar brachten ze een EP uit waarvan drie nummers de playlists van Radio1 en StudioBrussel bereikten en inmiddels hebben ze al op diverse grotere festivals gespeeld, waaronder Pukkelpop. Wouter Budé van Moon Music leerde Thomas Oosterlynck, de man achter Amongster, kennen tijdens een project met The Salesmen Who. Die samenwerking beviel waardoor Wouter Amongster heeft uitgenodigd voor het 27tapes project.

"De opnamedag in zijn studio was heerlijk. De vibe in de studio was heel erg goed. We hebben in één dag een complete single met video kunnen opnemen. Dat kan alleen maar als er goed samengewerkt wordt en de sfeer goed is", voegt Maikel toe. "Het doel van deze samenwerking is om muziekliefhebbers op een nieuwe manier in aanraking te laten komen met verschillende kwaliteitsbands. De gebundelde expertise van het trio achter het concept maakt zo het 27tapes platform mogelijk. Bands uit Nederland, België en Duitsland kunnen zo kennis maken met het publiek, met behulp van professionele opnames in eigen stijl. Daar pastte dit project perfect in."

De single Butcher's Boy

Amongster tijdens de opnamedag in de studio bij Moon Music

Amongster tijdens de opnamedag in de studio bij Moon Music

Vandaag is het dan zo ver en komt de nieuwe single met bijbehordende live video Butcher's Boy uit. Het thema draait om grote wereldproblemen die ogenschijnlijk naar de achtergrond verdwijnen in ons drukke dagelijks leven.

"Ze voelen niet urgent, maar op de lange termijn zijn ze dat zeker wel. Problemen met ons klimaat, de economie. Daar maak ik me zorgen over. Dat gevoel bezing ik", legt frontman Thomas uit. "Butcher's Boy is een metafoor. Een zoon komt er naarmate hij opgroeit achter dat zijn vader dieren slacht. Daar voelt hij ethisch iets bij. Dat zit bij onze generatie volgens mij net zo. Wij beseffen de gevolgen van de levensstijl die ons bijgebracht is door onze ouders. Het consumeren, het reizen en dergelijke. Het heeft gevolgen voor de wereld. We voelen ons daar schuldig om, en ook weer niet."

Bekijk de live video

De muzikale samenwerking tussen Amongster en 27tapes is er één zoals nog niet eerder gebeurde. "Het was een eer om uitgenodigd te worden voor 27 tapes. In zo’n korte tijd zo’n mooie video opnemen, dat is echt speciaal", aldus Thomas.

Benieuwd? Je kunt de live video van de single hier bekijken.

Vorig jaar stond Wouter Budé van Moon Music nog centraal in 3voor12/limburgs rubiek 10 Vragen Met... Wil je meer over deze man achter een hele toffe opnamestudio weten? Lees het hier interview hier terug.