3voor12 Limburg Nieuwsflits

Met nieuws over Pinkpop, Kwante Hippe, Gaellus Open Air, Grenswerk Open Air, Koningsnacht in Volt, Block Party Venlo, Record Store Day, Phoenix'Ashes, Guts and Glory, Bombardier Muffy

Joséphine Kurvers ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf nieuws of tips uit de regio? Mail het naar info@3voor12limburg.nl

Programma Pinkpop compleet

De zevenenveertigste editie van Pinkpop is nu compleet met Imelda May (Ierland), Bazart (België) en Harts (Australië) op het affiche.  Imelda May zal op de zaterdag openen op het 3FM stage. Bazart staat op die dagen op Stage 4. Op de laatste festival dag opent Harts op de de Brand Bier Stage.

Voor meer informatie ga je naar: http://www.pinkpop.nl

Nieuw hiphop festival Block Party in Venlo

Poppodium Grenswerk Venlo organiseert een nieuw hiphop festival met de naam Block Party. Deze eerste editie van het festival zal plaats vinden op zaterdag 11 juni 2016. Namen als Sevn Alias, Broederliefde, Hef en Anbu Nevlo zullen van de partij zijn. Ook zullen er diverse DJ's draaien op het festival. 

Voor meer informatie en kaarten ga je naar: http://www.grenswerk.nl/

Phoenix'Ashes tourt deze maand door Rusland

De uit Heerlen afkomstige post-hardcore band Phoenix’Ashes vertrekt deze maand naar Rusland voor een tiendaagse tour. Samen met de Duitse band Start A Revolution, zal de band diverse podia in 8 steden aandoen, waaronder club Brooklyn in Moskou. Tijdens de tour zal een cameraman beide bands op de voet volgen om een uitgebreid tour report te maken. Het reisverslag is te volgen via de Facebook- en Instagram pagina van de band.

Releaseshows Bombardier Muffy

Bombardier Muffy heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan het debuutalbum Other Worlds Than These. Op 29 april wordt deze plaat uitgebracht op het label Monomentum. Om de release te vieren heeft de band maar liefst vier releaseshows waarvan twee in Limburg. Op 29 april speelt de band met Zahir en Kieteldood in Ernesto's Sittard en op en 12 mei in 't Keldertje Lanbouwbelang in Maastricht met Tamarin Desert en Areas.

Bezoek de website voor meer informatie: http://www.bombardiermuffy.com/

Gouden Tickets tijdens Record Store Day

Aanstaande zaterdag 16 april 2016 is het weer Record Store Day. Dit is dé internationale muziekfeestdag waarop de onafhankelijke platenzaken worden geëerd door artiesten en liefhebbers. De winkels verkopen exclusieve platenreleases van (inter)nationale artiesten en treden Nederlandse bands op. De Bosuil, Grenswerk, Volt en Nieuwe Nor sluiten aan bij dit evenement en hebben Gouden Tickets verstopt in de speciale handtassen die bij een aankoop in Music Machine (Sittard), Sounds (Venlo) en Satisfaction (Heerlen) tijdens Record Store Day worden vergeven. De gelukkige vinder wint hiermee een concertbezoek naar keuze voor twee in 2016 bij een van de deelnemende poppodia.

Finalisten Guts and Glory Limburg 2016 bekend

Guts and Glory

Guts and Glory

Op vrijdag 20 mei vindt de finale van Jera On Air's bandwedstrijd Guts & Glory Limburg plaats in poppodium Volt te Sittard. Guts & Glory Limburg wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Popmuziek Limburg en het Sittardse poppodium Volt. Tientallen Limburgse bands uit de hardcore, punk en metal scene stuurden de afgelopen weken hun demo’s op met als ultieme doel: het winnen van een felbegeerde plek op het grootse Jera On Air festival in 2016.

Na uitgebreide luistersessies door enkele professionals uit de Limburgse muziekwereld zijn er na een voorselectie nog vier Limburgse bands over. Cuda, Defeated Decade, Cheese Plane Killers en Prospect zijn de vier finalisten die op vrijdagavond 20 mei in Sittard zullen strijden om die openingsspot op Jera On Air 2016. De avond is natuurlijk niet compleet zonder headliner en daarom zal niemand minder dan Born From Pain deze Limburgse avond in poppodium Volt afsluiten.

Een kaartje voor deze avond bestel je op: http://www.poppodium-volt.nl

Line-up Gaellus Open Air 2016

Gaellus Open Air is een festival voor regionaal, nationaal en internationaal talent en vindt dit jaar plaats tijdens het Pinksterweekend op 15 mei in Tienray. Nederlandse namen als Indian Askin, Broken Brass Ensemble, Umeme Afrorave en Nu of Nooit-winnaar Storksky staan deze dag op het podium van dit gratis festival. De Amerikanen van The Blank Tapes en de Belgen van Mind Rays zijn internationale namen op het affiche van Gaellus Open Air.

Meer infomatie vind je op: http://www.gaellusopenair.nl

Koningsnacht in Volt

Volt's nieuwste concept Onrust gaat van start met de eerste editie op dinsdag 26 april, met Koningsnacht. Onrust brengt Electric Sounds middels acts die dit live prima weten neer te zetten. Tijdens de eerste editie van Onrust spelen zZz, THT en Raveyards.

Bezoek http://www.poppodium-volt.nl voor meer informatie en kaarten.

Kwante Hippe werkt aan debuutalbum

De Venlose dialect- popband Kwante Hippe viert vrijdag 1 juli 2016 de release van hun debuutalbum Wat As Alles Lök? met een live optreden in Poppodium Grenswerk in Venlo. Na de release doet de band een tour door Limburg. Het album omvat 12 liedjes die vanaf 15 april worden opgenomen in de Moon Music Studio in Maasbracht. Volgens zanger Paul Breuer zijn de twaalf tracks een mix tussen dansbare, vrolijke, up-tempo nummers en rustige, melancholische liederen.

De albumpresentatie in Poppodium Grenswerk op 1 juli begint om 20.30 uur. De zaal is open vanaf 20.00 uur. Naast een nog geheim voorprogramma ontvangen alle bezoekers na de release show het debuutalbum gratis.

Volg de ontwikkelingen van de band via: http://www.kwantehippe.nl

Nieuw festival in De Doolhof in Tegelen

Op donderdag 14 juli en vrijdag 15 juli spelen UB40 en Rowwen Hèze op Grenswerk Open Air in de Doolhof te Tegelen. Grenswerk Open Air is een nieuw, jaarlijks terugkerend zomerevenement in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Ook Lucas Hamming, Michelle David & The Gospel Sessions, Pollux en JW Roy & Band staan op de line-up.

Verspreid over twee dagen biedt Grenswerk een buitenprogramma aan in Tegelen en maakt daarmee optimaal gebruik van de sfeervolle omgeving en het decor dat De Doolhof biedt.

Voor meer informatie en kaartjes ga je naar: http://www.grenswerk.nl/