Line-up Solar Weekend bekend

Grote namen en brede programmering kleuren twaalfde editie van het festival

Joséphine Kurvers ,

Fedde le Grand, Scooter, De Jeugd van Tegenwoordig, Len Faki, DJ Rush, Joris Voorn, Boris Brejcha, Broederliefde & SBMG, Fresku en tientallen andere namen uit diverse genres spelen dit jaar op het kleurrijke Solar Weekend. Ook dit jaar zet het Roermondse festival weer een breed programma neer

De orgainsatie van Solar Weekend kondigde al eerder aan dat de Duitse cultband Scooter en De Jeugd van Tegenwoordig een plek krijgen in de programmering van het festival, maar vandaag maakt de organisatie hetvolledige programma bekend. Op de Main Stage is er plek voor verschillende genres. Naast de eerder genoemde acts, spelen ook Broederliefde & SBMG en The Jillionaire & The Partysquad op dit podium. Andere namen zijn onder meer Dr. Lektroluv, Fresku, Sef, OIJ, Memphis Maniacs, The Dirty Daddies en Cairo Liberation Front.

Op het House of House podium staat dit jaar Fedde le Grand. Namen als Chocolate Puma, La Fuente, Kris Kross Amsterdam, Tony Junior, Roog, Benny Rodrigues en Moksi spelen tijdens het festival ook op dit podium. Wie meer van Techno houdt, komt ook ruimschoots aan zijn trekken. Met DJ Rush haalt de organisatie een van de meest iconische artiesten van de technoscene naar Roermond. Een andere DJ van internationale bekendheid is Len Faki, al sinds den beginne resident van de legendarische Berlijnse nachtclub Berghain. Het programma van de Techno Tent wordtgecomplementeerd met onder meer Joris Voorn, Boris Brejcha, Sam Paganini, Roman Poncet en Egbert (live).

Op het podium Decked Out! wordt het beste van House, Elektro en aanverwante genres neergezet. Eén van de grote namen is Miss Kittin: zij speelt back to back met Djedjotronic. Andere acts op dit podium zijn Riton, Tommie Sunshine, Boston Bun en Para One.

In de Container Compound is er plek voor hiphop-artiesten als Waxfiend, SFB, Bokoesam, Bollebof, Hef, FS Green, Sevn Alias. Op de campingvrijdag speelt Kraantje Pappie in Cirque du Rave, de campingtent die gehost wordt door feestcollectief Rave van Fortuin. Verder spelen daar onder meer Dirtcaps, Naffz, Giocatori en Flamboyant ft. De Gelogeerde Aap. Op het strand van de zonnige Solarcamping spelen onder onder andere 2Dirty, Dominico, Dsquared en Dave Lambert.

Campingtickets voor Solar Weekend zijn nu nog voor de reguliere prijs verkrijgbaar. Nadat ze in de voorverkoopfase voor een extra lage prijs beschikbaar waren, gaan de ticketprijzen van deze campingtickets per 1 juni met vijf euro omhoog. Solar Weekend vindt plaats van 4 tot en met 7 augustus aan De Maasplassen in Roermond. Voor meer informatie ga je naar: http://solarweekend.com/