Gare Du Nord live in Theater

Intieme show met overzicht van 15 jaar Gare Du Nord

Antoine Bongers ,

De Nederlandse band Gare Du Nord bestaat 15 jaar. Zij vieren dit met een nieuw album "Stronger" met hieraan gekoppeld een theatertour.

Ter ere van het vijftienjarig bestaan is Gare Du Nord deze avond met hun "Stronger! 15th Anniversary Theatertour" in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Hoewel de Limburgzaal geen echte theaterzaal is voelt het als een intiem samen zijn. Met een band die er duidelijk zin in heeft.

De show begint meteen sfeervol met Aron Raams die acoustisch opent met "La Docle Vita (main theme)". Meteen gevolgd door hun succesvolle debuutsingle "Pablo's Blues", een nummer dat ze voor het eerst sinds tien jaar weer live spelen. Hierbij worden de originele achtergrond projecties getoond. Dan verschijn Dorona Alberti op het toneel. Sinds tien jaar is zij het gezicht van de band. Er volgt een ijzersterk eerste deel, waarin diverse nummers van hun nieuwe album "Stronger"volgen.  Afgesloten wordt er met een prachtige (alt)saxofoon solo die het begin blijkt van het geweldige "We Still Grow". Normaal het einde van een show, nu van het eerste gedeelte.

Na een korte pauze volgt het tweede deel waarin het album "Sex 'n'Jazz" een belangrijke rol speelt. Dat het allemaal top muzikanten zijn is duidelijk maar de solo's zijn soms net iets te lang. Maar in deze sfeervolle show is er niemand die zich er aan stoort. En voor je er erg in hebt is het tijd voor het laatste nummer. De zaal volgt de swingende Dorona en gaat helemaal los. Een groot applaus volgt bij hun afscheid maar meteen erna nemen de muzikanten weer hun plaats in.

Er volgen twee nummers als toegift waarvan een ode aan Prince, afgelopen week plotseling overleden voor kippevel zorgt. Met een geprojecteerde afbeelding van hen op de achtergrond klinkt het herkenbare begin van "Purple Rain". Dorona Alberti geeft zich helemaal en het is een einde om nooit te vergeten.
 

Vijftien jaar is een hele tijd maar Gare Du Nord weet na al die tijd nog steeds te boeien. Ze maken muziek met een geheel eigen stijl en weten hierin voldoende te variëren. Saai is het nooit en  met een zangeres als Dorona krijg je het publiek helemaal los. Kortom, op naar de volgende vijftien jaar.