Kim Wilde maakt er in Heerlen een feest van

Na 30 jaar nog steeds populair

Tekst: Antoine Bongers, Foto's: Marcel Degens ,

In de jaren 80 was Kim Wilde een sensatie die menigeen deed wegdromen (vooral de puberjongens). Samen met Kim zijn was de ultieme fantasie. Nu staat er een zelfverzekerde vrouw die nog steeds een geweldige uitstraling heeft. Samen met een geweldige band laat zij de zaal trillen want stil blijven staan is geen optie.

Het voorprogramma wordt verzorgd door singer/songwriter Solof (Olof Sinke). Zijn nummers klinken prima en zitten goed in elkaar. Samen met een prima band mag hij het publiek opwarmen en dat lukt redelijk. Er is een prima interactie met het publiek. Zo kun je zijn facebookpagina die avond liken en een huiskamerconcert winnen. Natuurlijk beseft hij dat iedereen voor Kim komt en daar maakt hij dankbaar gebruik van door iedereen te bedanken dat ze voor hem gekomen zijn.

Na een half uur Solof wordt het podium klaar gemaakt voor Kim Wilde. Ze knalt er met "Chequered love" gelijk tegen aan. Ok, ik zal het gelijk maar vermelden. De voormalige sexbom is ouder geworden, is niet meer zo slank als in haar "succesperiode" maar ziet er nog altijd prima uit. Ook haar stem is niet meer die van een spannende, jonge meid. Dat is vooral in het begin af en toe te horen maar hoe verder de show vordert, hoe beter haar stem klinkt. Maar eigenlijk maakt het deze avond niets uit. De zaal springt en zingt zich de eerste nummers de longen uit hun lijf. En met de hits die volgen is dat geen enkel probleem. Er volgen "Never Trust A Stranger" en de grote hit "Cambodia". Door met deze drie te beginnen krijgt ze al meteen de sfeer in de zaal. Ook de zeskoppige band is fantastisch. Ieder geeft eigenlijk zijn eigen show en krijgt hiervoor ook de ruimte. Je ziet dat ze er plezier in hebben.

Speciale aandacht is er vooral voor de mooie achtergrondzangeres. Zij eist duidelijk haar deel op en gebruikt het hele podium op een sensuele manier. Het blijkt een nichtje van Kim te zijn, namelijk Scarlett Wilde. Haar vader Ricky Wilde is de gitarist van de band, de broer van Kim schrijver van de meeste hits. Een echte familieband dus.

Hits als "Anyplace, Anywhere, Anytime" en "View From A Bridge" worden afgewisseld met af en toe een cover. Zo komen "If I Can't Have You"(Yvonne Elliman), "The Riddle" (Nick Kershaw), "To France" (Mike Oldfield) en "It's My Life" (Talk Talk) voorbij.

Na het eerste gedeelte met de hits volgt een akoestische set. Kim, Scarlett en Ricky blijven achter en spelen onder andere "Hey Mister Heartache". Ook enkele nummers van het nieuwe kerstalbum komen voorbij. Bij ieder nummer komt weer iemand van de band er bij en er volgt een spetterende finale. Heel even verlaten ze het podium en geven dan een toegift van twee nummers. Het nummer waar Kims carrière mee begon is nu de afsluiter. Vanaf de eerste tonen gaat de zaal helemaal los op "Kids in America".

Heerlen is getrakteerd op een geweldig feest. Een feest der herkenning en achteraf moet je bekennen dat Kim Wilde toch wel heel veel hits heeft gehad. En de vele fans smulden er vanavond van.