Verslag Europese tour Shiverburn deel 1

"Geweldig begin in Amstelveen"

Ruud Everaerts en Shiverburn ,

Het avontuur is begonnen! Hardrockband Shiverburn is bezig aan een tour door heel Europa. De maand oktober is ingepland met optredens, van Marseille tot Salzburg en van Praag tot Londen. 3voor12 limburg wordt op de hoogte gehouden met reisverslagjes. Vandaag het verslag van 2 oktober. We beginnen nog in Nederland: Amstelveen.

Het tourschema ziet er indrukwekkend uit:

2 oktober Amstelveen, Nederland
4 oktober Weinheim, Duitsland
5 oktober Bezirk Landstrasse, Oostenrijk
6 oktober Praag, Tsjechie
7 oktober Wroclaw, Polen
8 oktober Salzburg, Oostenrijk
9 oktober Aarau, Tsjechië
10 oktober Romagnano Sesia, Italië
12 oktober Parijs, Frankrijk
13 oktober Nantes, Frankrijk
14 oktober Bilbao, Spanje
15 oktober Lissabon, Portugal
16 oktober Porto, Portugal
17 oktober Zaragoza, Spanje
18 oktober Marseille, Frankrijk
20 oktober Londen, Engeland
21 oktober Rotterdam, Nederland

 

Het reisschema gaat dus kriskras door heel Europa. De band uit gemeente Peel en Maas begint echter relatief dicht bij huis. Gerrit, de basgitarist, vertelt.

"2 oktober: De Europa tour is van start! Afgelopen vrijdag hebben wij onze eerste show van deze tour gespeeld in zaal p60 te Amstelveen en wat waren we gespannen! Er kwam erg veel op ons af; 's morgens om 10:00 uur vertrokken we naar Amstelveen met al onze spullen waar we onze tourbus te zien kregen, de nightliner."

"Onze manager, Menno Kappe, was tevens al in Amstelveen en we maakten direct kennis met onze tourmanager. Bij binnenkomst in de backstage maakten we tevens kennis met Soen en Lizzard, de andere twee bands op de Europa tour. Het voelde direct spontaan en ontspannen voor ons alle 5."

"Door de goede voorbereidingen hadden we veel vertrouwen. We zijn alle vijf erg enthousiast. P60 is een ontzettend toffe zaal die wanneer wij de aftrap maakten al goed vol stond! De reacties waren erg positief, wat zich onder andere uitte in de goede merchverkoop deze avond. Er hing een goede sfeer!"

"Nadat alle 3 de bands hun show hadden neergezet werd de tourbus ingeladen. Dit was nog meer werk dan we hadden verwacht. Uiteindelijk waren we om 03:00 uur in de nacht klaar, waardoor we allen na een dag waarin je vanaf 10:00 uur begint dan toch wel erg moe bent. Het was een mooi begin van de tour en we kunnen niet wachten tot de volgende show!"

3voor12 limburg is ook benieuwd naar het vervolg. Dat wordt het optreden in Weinheim, Duitsland. Stay tuned. Voor Amstelveen heeft Gerrit nog deze woorden:

"Wauw, wat een mooie ervaring, nu al! Dank jullie wel Amstelveen, het was te gek!"