EP review Crazy Cult Roadshow

Kort, krachtig en smakend naar meer, veel meer.

Roger Smeets ,

Op een stormachtige nacht crasht een rondtrekkende circuskaravaan in het Limburgse heuvellandschap. Vier mentaal gestoorden weten hierbij uit hun kooi te ontsnappen, ontdekken een muzikaal zielsverwantschap en besluiten hun eigen roadshow op te zetten. De karavaan reist verder door duistere uithoeken, bepakt met gitaren, versterkers en microfoons. Niets is nog veilig en niemand zal kunnen ontsnappen aan de vuige rock van deze vier verstotelingen. Een apocalyptische tournee is begonnen. Crazy Cult Roadshow is onderweg

Je wordt getrakteerd op een EP die wel heel kort is: slechts twee nummers. Het intrigeert wel. Vier muzikanten met ruime ervaring, dat is Crazy Cult Roadshow. Zanger Roel Peijs (Rebzjie) is een bekend gezicht in de Limburgse scene, als presentator, schrijver en muzikant. Krit Verbeek is een ervaren gitarist van onder andere Cherry Darling. Steven van der Vegt geselt de bas en Kiki Beemer (oa Jick Munro & the amazing laserbeams) ontfermt zich over de drums. Ervaring en muzikaliteit genoeg. Tijd om te luisteren.

Het eerste nummer Cheap Litlle Liar knalt er gelijk in. Vergelijk het met Queens of the Stone Age. Donkere gitaar, stevige bas en een dito zang. Straight up rock and roll. Helemaal niks mis mee. Vernieuwend? Nee. Moet dat? Nee, absoluut niet. Heel goed nummer; bij de tweede keer luisteren zing of brul je al een beetje mee. Gelijk door naar nummer twee: If It Bleeds. Deze track begint iets rustiger. Alhoewel "if it bleeds, we can kill it" is een zin die mijn oren gelijk doet spitsen. Na een kort intro knalt ook deze track de huiskamer in. Snel, hard en ontzettend lekker in het gehoor liggend voor de liefhebber van het betere gitaarlawaai. No-nonsense nummer, met een begin, een eind en een middenstuk om je vingers bij af te likken. En dan is het al afgelopen. In dit geval erg jammer. Meer muziek is zeer welkom. Gezien de samenstelling van de band moet dit live een ontzettend leuk feestje worden. Deze teaser-EP smaakt in ieder geval naar meer. Veel meer, en snel graag een beetje. Limburg heeft er weer een attractie bij in ieder geval. Gaat dat zien, die Crazy Cult Roadshow. Gegarandeerd een mooie avond, dat kan niet missen met een EP als deze.