Een feestje dat DVERS heet: de avond Een feestje dat DVERS heet: de avond

Tweede deel over het leukste showcasefestival van de Euregio

, Camiel Rodigas, foto's Jonny Ladeur

Een feestje dat DVERS heet: de avond

Tweede deel over het leukste showcasefestival van de Euregio

Camiel Rodigas, foto's Jonny Ladeur ,

DVERS is al jaren een begrip in de Euregio. Na inschrijving maakt de selectiecrew van DVERS een schifting en zo weten ze elk jaar tot grootse aantallen nieuw talent te komen. Door de gehele binnenstad van Sittard wordt er dit jaar gemusiceerd door meer dan 75 acts. Van kroeg tot winkel, het maakt niet uit. Het tweede en laatste deel over dit fijne festival.

Junkestra is de eerste band voor 3voor12 limburg 's avonds. Het is gelijk volle bak in het café. De vrolijke tonen schallen uit de speakers en de stem van Joyce Killaars is altijd een genot om naar te luisteren. Kou buiten of warmte binnen, Junkestra maakt het niets uit.

Omdat het een Euregionaal festival is, staan er ook bands die officieel over de grens wonen.  Benefactors is zo'n band. Uit België. Het is een flink optreden waarbij wellicht het café te klein is voor het volume. De zang is iets minder te verstaan maar muzikaal gezien is het fijn, zeker de drummer, die is helemaal in zijn eigen wereld en laat hele goede kwaliteiten horen én zien!

Archiefbeeld: Jick Munro & The Amazing Laserbeams op Pinkpop 2015

Archiefbeeld: Jick Munro & The Amazing Laserbeams op Pinkpop 2015

Door naar het volgende café, Hard2Get speelt daar. De band rondom Stan Smeets laat een zeer divers scala aan knallende covers horen. Het gaat van Nirvana naar Foo Fighters en dan naar AC/DC. Het knalt, de basgitaar wordt gesloopt en iedereen binnen doet volop mee, feest! 

Tijd voor de winnaar van Nu Of Nooit 2014 en daarmee opener van Pinkpop: Jick Munro & The Amazing Laserbeams. Het is gewoon altijd gezellig als ze optreden nu is het niet anders.  Het is redelijk druk en het publiek heeft er zin in. Op het einde spelen ze het nummer van Flogging Molly, Drunken  Lullabies, dit is gewoon de knaller en dat zorgt voor extra sfeer.

Archiefbeeld: Black Velcro tijdens een voorronde voor Nu Of Nooit

Archiefbeeld: Black Velcro tijdens een voorronde voor Nu Of Nooit

Poeh, Black Velcro haalt gelijk alles uit de kast. Voor de Music Machine een barretje voor Velcro Sangria, een  rookmachine staat er, wat gaat er gebeuren? Een show waar menig muziekliefhebber van smult! De punky nummers met een lekkere garage saus passen precies in de omgeving. Als dan de rookmachine begint te werken waan je je in een zeer donkere kelder, heerlijk.

Door steeds van café, winkel of ander tijdelijk podium te wisselen ontkom je absoluut niet aan de tenten die op de markt staan.  Een dance area is er waar allerlei DJ's een uur hun talent laten horen. Dan staat er vijftig meter verderop een caravan van de Kunstbende waar de hele jonge talenten heel kleinschalig mogen tentoonspreiden. Tof om de jeugd al zo goed en intensief bezig te zien met muziek. 

De laatste tent is waar de bij '5 Uur met'-bands zijn. 's Middags zijn er artiesten willekeurig onder de hoede van een muzikaal leider geplaatst. Doel is om 's avonds te giggen en te laten horen wat er ontstaan is in die vijf uur. Er is in die tijd veel geoefend, het resultaat gaan ze vanavond laten horen aan het publiek. Zo wordt ervoor gezorgd dat alle muzikanten zeer creatief moeten gaan denken en  alle kanten van de muziek belichten, mooi project dus!

De hoeveelheid bands in de drukbezochte kroegjes, winkels, krochten en nissen is een genot om te zien. Sittard leeft intens (mee). Limburg mag trots zijn. Wij zijn dat ook. En DVERS kan daarom ook dit jaar terugkijken op een prima editie van hun showcasefestival.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg