Een blik in de prijzenpot van Nu of Nooit

Bandwedstrijd gaat om meer dan Pinkpop-optreden

Redactie ,

Volgende week is het zo ver. Op zaterdag 12 december 2015 vindt de finale plaats in de Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theater. Alom bekend is dat de winnaar Pinkpop 2016 mag openen. Maar wat zit er verder nog in de prijzenpot?

In de maand oktober streden dertig popacts verspreid over zes voorrondes in de Limburgse poppodia om een plek in de finale van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. Op zaterdag 12 december 2015 vindt de finale plaats in de Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theater.

De bands Waking Skies (Herkenbosch), SULA (Reuver), Storksky (Sittard), Forgettoforgive (Heerlen), Statesmen (Heerlen) en Crazy Cult Roadshow (Maastricht) strijden die dag om de titel "winnaar Nu of Nooit", het begeerde optreden op Pinkpop en nog wat extra prijzen:

Het team van Arons uit Heerlen staat klaar om de instrumenten van de winnaar volledig in orde te maken voor het optreden op Pinkpop. Tevens wordt de winnaar door een persoonlijke coach begeleid voor en na het optreden op Pinkpop. Daarnaast krijgt de winnaar studiotijd, wordt er een documentaire gemaakt van het grote Pinkpop-avontuur door Backstage Film Productions, zal WM Digital Services de digitale distributie voor hun rekening nemen en tot slot speelt de winnaar in Paradiso Amsterdam tijdens de Pinkpop-perspresentatie.

Ook dit jaar zal er een aanmoedigingsprijs worden uitgereikt. Jurriaan Hodzelmans Photography zal een videoclip maken voor de act waarvan de jury vindt dat zij deze verdienen.

Daarnaast staan alle finalisten natuurlijk op DVERS 2016, hèt jaarlijkse euregionale showcasefestival dat volgend jaar voor de achtste maal plaatsvindt in Sittard-Geleen. Verder hebben Bevrijdingsfestival Limburg, Mama's Pride, April Rock, Zomerparkfeest, Koppelpop, R2R festival, Wessummer Breeze, Pre Pinkpop Party, Har Rock Open Air festival, ZOKS Festival, Summer Live Festival, Festival 5 Sprong, en Zomerlicht festival toegezegd een van de finalisten te zullen boeken voor hun festival.

De zes finalisten winnen allen een fotoshoot door professioneel popfotograaf Bart Notermans. Tot slot zullen alle finalisten in de vier weken voorafgaand aan de finale twee dagen bij elkaar komen in The Rock Station (Reuver) en het Conservatorium Maastricht, om onder begeleiding van professionele coaches goed voorbereid de finale (en hopelijk Pinkpop) in te gaan. Een flink gevulde prijzenpot dus!

Zaterdagavond 12 december weten we wie Nu of Nooit dit jaar wint. De finale vindt op die dag plaats in de Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Tickets zijn te koop via de website van Parkstad Limburg Theater Heerlen: www.parkstadlimburgtheaters.nl.

FINALE NU OF NOOIT 2015/2016
Datum: Zaterdag 12 december 2015
Locatie: Limburgzaal Parkstad Limburg Theater, Heerlen
Deur: 19.30 uur / Aanvang: 20.30 uur / Entree: € 9,-.