Knallen & kabbelen op Mama's Pride zondag

Mama's Pride 2015 (3/3)

Tekst: Camiel Rodigas, Foto's: Nadia Hagen, Albert Hendrix ,

In Geleen begint het Mama's Pride popfestival aan een nieuwe dag. Na een zeer toffe zaterdagavond is het tijd voor de zondag, een zonnige zondag. Een dag vol prachtige muziek. Van dromerig tot heftig, van rustig kabbelen tot stevig knallen, Mama's Pride heeft het allemaal in huis!

Het is vroeg beginnen (zeker voor artiesten) voor Speak O' Freaky. De winnaars van Podiumvrees hebben dit in ieder geval niet! Gewoon doen waar ze goed in zijn en dat is het maken van heerlijke muziek. De rock die ze in zich hebben is heerlijk.

Dan mag Nbraska het podium op. De band rondom zangeres Francis maakt dromerige pop. Met de unieke, klassiek geschoolde stem van Francis vallen ze altijd op.

Het is tijd voor een grotere naam: PAUW. Het is te merken dat het jongens zijn die zeker een groei hebben doorgemaakt en meer zullen gaan groeien. Het is drukker op het terrein en dat komt volledig door hen. PAUW speelt psychedelische rock, vier man sterk. Ze spelen lekker lange nummers met veel beleving en intensiteit. Waar iedereen blij is met de zon, mag het wellicht bij PAUW juist heel donker zijn, daar zal de geweldig goede muziek beter tot zijn recht komen. Toch laten ze daadwerkelijk horen wat ze kunnen en spelen gewoon tien minuten langer dan op de planning. Zeker geen straf!

Om even in de hardere muziek te blijven: Bombay! Het trio is wellicht bekender bij menige mensen onder de naam Bombay Show Pig. Dat is niet meer! De muziek is echter wel daar en powermuziek. Lekker alternatief en enorm energiek. Helaas krijgt het trio, met vrouwelijke drummer, de energie niet volledig terug van het publiek. Desondanks een zeer sterke show, onthouden die naam.

Waarschijnlijk de meest perfecte naam voor vandaag: Sunday Sun. Deze band werkt al sinds 2012 aan hun doorbraak en eigenlijk is het in 2014 de echte doorbraak. Ook op Mama's Pride vallen ze in de smaak met hun hele fijne samenzang en vrolijke deuntjes. Ze staan lekker kort op elkaar en ook dichtbij het publiek dat zich knusjes vormt rondom de kiosk. Bekende nummers vliegen de enthousiast luisteraars om de oren: 'Come On Down', 'Sunday Morning' en uiteraard 'I Call You Honey'. Perfecte muziek voor dit perfect weer.

Mama's Pride heeft de laatste jaren altijd een grote naam op hiphop gebied op het gezellige podium staan. De Kraaien in 2013 en Kraantje Pappie vorig jaar lieten horen en merken dat Geleen altijd in is voor een geweldig feest. Vandaag is het aan Ronnie Flex om dit natuurlijk te evenaren. Het is vanaf het eerste moment knallen en tijd voor een dikke party. Natuurlijk is het niet allemaal even goed of zuiver maar de sfeer zit er dik in. Ronnie Flex vliegt over het podium, zonder shirt en broek op half zeven. Het is wederom gelukt!

Een band waardoor de zon langer blijft schijnen is hoe dan ook La Chiva Gantiva. Deze multiculturele band zorgt voor zomerse nummers en ziet er ook heel apart uit. Denk aan ruimtepakken en een oud oranje shirt uit de jaren '90. Door de tomeloze energie van de zanger kan het publiek ook simpelweg niet stil blijven staan. Hij laat niet alleen zijn dansmoves zien, nee, hij staat uiteindelijk nog alleen maar in een rode boxershort op het podium. Toch blijft de kwaliteit met de erg sterke muzikanten achter hem zeer hoog!!

Hele fijne muziek komt daarna van onze Belgische vrienden: Intergalactic Lovers. De band die vorig jaar al op Pinkpop stond, mag Geleen voorzien van hele fijne indie-rock. De frontvrouw Lara Chedraoui zorgt voor veel plezier op het podium en dit komt ook binnen bij het publiek. Het blijft ook lekker druk in het Burgemeester Damenpark! De muziek blijft lekker hangen en is een afwisseling tussen wat rustigere nummers en nummers die heerlijk knallen. Zeker weten een grote toegevoegde waarde voor vandaag en dus dit jaar.

Dan is het tijd voor de allerlaatste band op Mama's Pride: Bottled in England. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, komt dit drum 'n bass/techno/dupstep duo uit Denemarken. Een grote toevoeging aan de show van vandaag is het blazersduo dat speciaal is meegekomen naar Geleen. Het wordt een flinke mix van harde beats met softe geluiden tussendoor. Pak daarbij dus de blazers die flink losgaan en dus zorgen voor een goede dynamiek. Wellicht had er soms iets meer entertainment in gekund maar dat is ze vergeven: het was toch echt een hele krachtige, energieke en unieke afsluiter van deze editie van Mama's Pride.