Zon & muziek is dé match op Mama's Pride zaterdag

Mama's Pride 2015 (2/3)

Camiel Rodigas, foto's: Marcel Degens ,

De 21e editie van Mama's Pride belooft een zeer gevarieerde begindag te krijgen. Het nog altijd gratis festival heeft vaak de potentiële toppers op de Kiosk staan die later keihard doorbreken. Dat, gemengd met de hommage aan Carboon, en een coverband om energiek in stijl mee af te sluiten, maakt het predicaat "afwisselend" voor deze zaterdag meer dan toepasselijk.

Mama's Pride opende met hommage-concert Mijn Carboon (zie deel 1 van de artikelen over Mama's Pride 2015). Na dit gebeuren is het woord aan Sarah Jane. De vrouw die Nederland stilletjes aan het overtuigen is, knalt er gelijk in. Haar overtuigende soulstem is het luisteren waard. Vanaf het eerste moment is de passie volledig aanwezig, het is lekker groovy. Het publiek doet daarbij lekker mee waar het gevraagd wordt door de dame. Wellicht had het soms nét iets energieker gemogen maar het publiek amuseert zich kostelijk als iedereen van de band op de voorgrond treedt en zijn dans showt. De afsluiter van hun show is het nummer "High Of Your Love". Hier kan Geleen zijn energie op kwijt en ervoor zorgen dat Sarah Jane de liefde ontvangt die ze verdient.

Een heel andere stijl van muziek is MAASK te noemen. De van oorsprong uit Friesland komende beatboxer heeft echter startproblemen... Door dit ongemak start hij ietwat later, wat hij moet bekopen met een korter optreden. Het is een excentriek optreden maar wel enorm energiek. Door het loopen van zijn eigen geluiden creëert hij een stijl die wel degelijk aanslaat bij het publiek. Het is lekker elektronisch dus perfect voor deze zaterdagavond. Gooi daarbij nog enkele schunnige teksten in het vat en het Burgemeester Damenpark gaat los.

Helaas is de afsluiter van de dag dan al in zicht. Dat zijn The Dirty Daddies. Voor het eerst in de historie staat er een coverband. Het is een voltallige band bestaande uit zeven in het wit geklede mannen. Ok, gekleed is een groot woord want ze staan in niet veel meer dan een kort broekje en een hemd. Het begin is zeer zeker te gek te noemen. Het is niet volledig zuiver maar de band zorgt wel voor vuur op het podium. Letterlijk én figuurlijk! The Dirty Daddies hebben een hoog tempo te pakken, niet alleen in het spelen maar ook zeer zeker in de wisseling van nummers. Het gaat van hot naar her. Classics zoals "Thunder" van AC/DC en "I Can't Get No Satisfaction" van de Rolling Stones, hiphop in de vorm van Macklemore met "Can't Hold Us" en 50Cent met "In Da Club". Maar ze spelen ook gewoon oude gabber-muziek. Geleen zuigt het op en gaat los. De energieke show heeft spektakel, zoals gezegd vuur maar ook confettikanonnen.

Het is een hele drukke avond geweest maar de Kiosk heeft het overleefd, de bezoekers zijn nog hyper en gaan zich alvast klaarmaken voor dag twee. Daar zal het vast en zeker wederom een spektakel gaan worden!