Oldskoolpretty (OSP) knalt uit de speakers

EP recensie

Camiel Rodigas ,

OSP is een vijftal mannen die weten hoe ze muziek moeten maken. Op hun EP 214 staan slechts drie nummers die allemaal los van elkaar een kop en een staart hebben. Even goed luisteren wat dit vijftal ons brengt.

Het beginnummer 'Rock The Night' is meteen een rockballad te noemen. Hier zit een verhaal in, de muzikaliteit klopt, het samenspel is top en qua zang klinkt het gewoon rauw maar fijn. Zoals gezegd in de intro, het heeft een kop en een staart. Hoe dan ook een hele fijne afsluiter live? Vervolgens  is het nummer 'Hear His Cry' te horen, een zeven minuten durende knaller die niet zou misstaan bij menig rockband. 'Can we heal a broken man?' wordt gezongen gevolgd met een fijne zuivere gitaarsolo en het blijft elke seconde gewoon erg sterk. Het enige puntje aan kritiek dat gegeven kan worden is dat het wellicht iets te langdradig is/wordt. Desondanks gewoon kwaliteit.

Als afsluiter 'To Say Something Beautiful'. Dit is van een heel ander kaliber. Wat geheimzinnig aan het begin maar na een dikke halve minuut gaat de gashendel open en is het ook echt een nummer waar je de gehele band hoort, ook als backings. Het beste nummer is alle opzichten en deze track zou niet misstaan op de radio! 

In de EP hoor je de ervaring en klasse van OSP. Het is niet een beginnend bandje die gewoon eens wat muziek willen maken. Er zit een gedachte achter. Het mag misschien soms iets minder langdradig maar verder niets aan veranderen!