Tweede Vollanalog! verzamelaar een feit, reden voor een feestje

Crowdfunded LP gepresenteerd

Foto's: Jonny Ladeur ,

Zondag 7 juni vanaf 15 uur is de albumpresentatie van het volledig crowdfunded tweede album (LP, jawel) in de Vollanalog!-reeks, samengesteld en uitgebracht door Celluloid Gurus. Dit alles in Poppodium Volt in hometown Sittard. De release van de tweede Vollanalog! LP wordt gevierd met gigs van The Mighty Typhoons, Green Hornet, The Gentlemen's Agreement, Fifty Foot Combo, Slet Boi Vim, Professor Bodysway en de Sittardse Celluloid Gurus zelf. Tijd om dat feestje bij te wonen.

De Amsterdammers The Mighty Typhoons staan met acht man sterk op het podium met naar eigen zeggen 'steaming rhythm 'n blues, mixed with some spicy boogaloo and greasy mod-jazz flavours. En vullen dat podium en de zaal met behulp van een flinke brass sectie ruim drie kwartier. Leuk detail: Ingenieur Vandermeulen bespeelt tenorsax. Hij is ook de organisator van Amsterdam Beats Club. En vinyl vindt vandaag gretig aftrek waaronder een geweldige uitvoering van Dave Brubeck's 'Take Five' als single.

Daarna is het tijd om die plaat te onthullen. Presentatie is in handen van Celluloid Guru Ron Koerts. Hoesontwerper, Michel Thomassen van vinyltwins.nl, krijgt het eerste exemplaar overhandigd. Het mag gezegd worden: een bijzondere plaat met gemarmerd lavendelkleurig vinyl.

Dan tijd voor Green Hornet uit Groningen rond de klok van zes in de avond en 'Still full in control of re-inventing Rock & Roll for one purpose only: pure excitement, BABY!' Deze drie-koppige band bewijst de thuisblijvers ongelijk met hun stevige orgel- en gitaarmuziek met een enorme drive. Man dat smaakt goed. In oktober komt hun album uit op Excelsior Records.

Zonder een vooraf vastgestelde volgorde van line-up te presenteren is het de beurt aan het Franse kwintet The Gentlement’s Agreements. Volgens Facebook: PsychoIndustrialSamba.

De zanger van deze band zagen we al eerder op Vol.1 terug komen, toen was het Mets Des Badges van de band Sheetah Et Les Weismüller waar hij deel van uit maakte. 

Fifty Foot Combo uit Gent (Belgie). Al twee keer eerder geboekt voor Vollanalog! Te vinden in het genre surf trash (rockabilly). Deze band gaat helemaal los. Het publiek geniet zichtbaar. Er wordt gerockt en als dank smeert de zanger de kelen van menig bezoeker met een scheut drank.

Een energieke dag, toffe bands, coole DJ's, weirde visuals, een mooie plaat en een tevreden gevoel. Niet alleen de plaat maar Vollanalog! laat een mooie indruk achter. Op naar de volgende editie van he Vollanalog!-festival en misschien wel plaat nummer drie? Wie weet.