Line-up en blokkenschema Jera On Air compleet

Nasty Toaster vervangt Daylight, Better Off en Phoenix’ Ashes winnaars Guts & Glory Limburg

Stan Steeghs ,

Het Noord-Limburgse dorp Ysselsteyn maakt zich langzaam op voor de 23e editie van Jera On Air. Door de jaren heen heeft Jera On Air zich door het harde werk van vele vrijwilligers genesteld bij één van de gevestigde Nederlandse festivals op het gebied van punk, hardcore en metal.

Dit jaar prijken weer een aantal grote namen op het affiche, waaronder A Day To Remember, All Time Low, Lagwagon en Enter Shikari. Ook de namen aan de onderkant van de poster zijn minstens zo interessant. Vandaag werd bekend dat Nasty Toaster de vervanger is van de Spaanse pop-punk band Daylight. Laatstgenoemde won de internationale editie van Guts & Glory in Dynamo Eindhoven, maar moest helaas afzeggen. Nasty Toaster was ook deelnemer aan diezelfde wedstrijd. De metal/hardcore band uit Frankrijk band won de bandwedstrijd dus niet, maar mag alsnog aantreden als eerste band op het hoofdpodium op de tweede festivaldag.

Zo’n anderhalve week geleden wisten hardcore-formatie Better Off en post-hardcore band Phoenix’ Ashes een plek op het festival in het Venrayse kerkdorp te bemachtigen. Zij zijn de winnaars van de Limburgse editie van Guts & Glory, die plaatsvond in Poppodium Grenswerk. De avond werd georganiseerd in samenwerking met Stichting Popmuziek Limburg, Jera On Air en 3voor12 limburg. Better Off werd door de jury als beste beoordeeld en mag het hoofdpodium openen op de vrijdag. Phoenix’ Ashes ging er met de publieksprijs vandoor en zien we terug in de ‘Punk Brockbar’.  

Check www.jeraonair.nl voor alle info en de gehele line-up.