Tien tips voor Zomerparkfeest Venlo Tien tips voor Zomerparkfeest Venlo

Voor op je must-see-lijst!

, Redactie

Tien tips voor Zomerparkfeest Venlo

Voor op je must-see-lijst!

Redactie ,

20, 21, 22 & 23 augustus vindt het Zomerparkfeest weer plaats in het Julianapark in Venlo. Diverse bands en acts zullen laten zien wat zij in huis hebben. 3voor12 limburg heeft tien bands geselecteerd die je zeker moet checken!

1. Kovacs
Kovac staat in het rijtje 12van3voor12, de lijst waarin aan het begin van het jaar een dozijn veelbelovend talent van eigen bodem werd gepresenteerd. En in deze lijst hoort ze thuis. De 25-jarige zangeres met Limburgse roots (geboren in Baarlo) kwam dit jaar met het debuutalbum ‘Shades Of Black’ en stond op festivals als Pinkpop, Zwarte Cross, Rock Werchter, Bospop, Lowlands. Moet ik nog even doorgaan of geloven we het wel? Een act om zeker te checken. Niet alleen om de opvallende verschijning, maar vooral om de krachtige stem van Sharon, en haar band die het plaatje compleet maakt.
 
 
Wanneer: Zaterdag - 20:00
Waar: Main
 
2. Armand & The Kik
Ben ik te min? Ben ik te min, omdat je ouders meer poen hebben dan de mijne?” Geef maar toe, ook jij kan dit refrein van Armand meelallen. Onlangs heeft de Rotterdamse band The Kik een album uitgebracht met de in 1946 geboren Eindhovenaar Armand. De samenwerking tussen Armand & The Kik zag zijn oorsprong in 2012 toen Lucky Fonz III en The Kik werkten aan een cover van Armand’s klassieker ‘Want Er Is Niemand (En Nou Ik)’. Er ontbrak nog iets op de opname en Lucky Fonz III vroeg Armand zelf om mee te doen. Het album van Armand & The Kik bestaat uit pareltjes zoals ‘Fuck De Blues’. Quote uit het nummer: “Kleurenblinde kuitmuziek, geef mij een regenboog.” Zet dit optreden maar hoog op je lijstje, want dit wil je niet missen. Armand steekt ieder optreden diverse joints op en heeft prachtige anekdotes. Het is onmogelijk om niet van deze man te houden na het optreden.
 
Wanneer: Zondag - 18:45
Waar: Main
 
3. Sue the Night
Zeg je Sue the Night, dan zeg je Suus de Groot. ‘The Whale’ is grijsgedraaid op de radio en dit aanstekelijke nummer gaat niet meer je hoofd uit, dus wees gewaarschuwd! De band was al te zien op onder andere de Zwarte Cross, Festival Debeschaving, Best Kept Secret, Dauwpop, Paaspop en… de wintereditie van het Zomerparkfeest 2015 in Grenswerk. Heb je het toen gemist? Grijp dan nu je kans!

https://www.youtube.com/watch?v=kPrjXVfd7Uw
 
Wanneer: Donderdag - 23:00
Waar: Amigo
 
4. Jick Munro & The Amazing Laserbeams
Wat nou: “Na Nu Of Nooit hoor je niks meer van de winnaar”? Jick Munro & The Amazing Laserbeams opende dit jaar de Brand Bier Stage op Pinkpop en na afloop sprak 3voor12 limburg drumster Kiki over de zogenaamde ‘Nu Of Nooit vloek’. Na Pinkpop heeft de band niet stilgezeten en er staan mooie optredens in de planning. Ze blijven vooral in het Limburgse land. Na het Zomerparkfeest zijn ze te zien op onder andere D-Vers, en ze zijn zelfs al bevestigd voor Urpop 2016! Op Pinkpop noemde 3voor12 de band: “een aardig uitgevoerde pastiche op oude Amerikaanse blues en folk.” Ga ze vooral zien op het Zomerparkfeest!
 
Wanneer: Zondag - 16:15
Waar: Zelt
 
5. John Coffey
We blijven nog even in de Pinkpop-sfeer met John Coffey. Was je hét filmpje al vergeten? Waarschijnljk niet (en anders helpen we je je het bij deze wel herinneren. Geen dank.) Deze video van 3voor12 ging viral en werd wereldwijd honderdduizenden keren bekeken. Heel leuk zo’n filmpje, maar laten we vooral niet vergeten dat de band momenteel één van de snelst groeiende Nederlandse bands is, die het ook in het buitenland goed doet. Verwacht bij een liveshow van John Coffey kneiterveel energie, steengoede songs, crowdsurfers en tornado’s van mosh- en circlepits. Wie weet wordt het optreden op het Zomerparkfeest net zo legendarisch als dat op Pinkpop. Je kan dan in ieder geval zeggen: “Ik was erbij.” Checken dus!
 
Wanneer: Zaterdag - 21:15
Waar: Zelt
 
6. MY BABY
In november 2012 werden ze ontdekt door de president van funk, Larry Graham, met wie ze later in De Wereld Draait Door speelden. In maart kwam hun tweede album uit en kort daarna toerde MY BABY met niemand minder dan Seasick Steve. Ook hij is fan, nu jij nog! 
 
Wanneer: Zondag - 19:45
Waar: Zelt
 
7. Rondé
Rondé heeft begin dit jaar een kleine vertraging opgelopen in hun opwaartse carrière doordat zangeres Rikki onder het mes moest. Ze had al een tijd last van haar stem, maar dat is nu gelukkig opgelost! 3voor12 doopte de band tot een van de meest veelbelovende 12van3voor12-acts voor 2015. De band is keihard terug en dat gaat ze bewijzen in Venlo.
 
Wanneer: Vrijdag - 19:30
Waar: Zelt
 
8. PAUW 
PAUW gaat hard, keihard. Vorig jaar waren ze nog “het bandje van de Popronde”, inmiddels hebben ze naam gevestigd en zijn ze een band die in een korte tijd heel veel plekken van Nederland heeft gezien. Ook zij zijn door 3voor12 gekozen tot één van de 12van3voor12. Na ‘Shambhala’ is nu de gloednieuwe single ‘Visions’ uit. In oktober komt de debuutplaat uit en het kan daarna zomaar nóg sneller gaan met de vier jongens uit Twente. Grijp je kans en ga deze band bekijken op het festival. Voor je het weet zijn ze op internationaal niveau…
 
Wanneer: Donderdag - 22:00
Waar: Zelt
 
9. Tamarin Desert
Tamarin Desert zou zomaar eens de ‘PAUW’ van Popronde 2015 kunnen worden. Qua muziekgenre kunnen zij elkaar in ieder geval de hand schudden. Tamarin Desert maakt 60's georiënteerde psychpop/rock à la Tame Impala en Pond, gecombineerd met vettige fuzzriffs en grooves die wat weg hebben van bijvoorbeeld Led Zeppelin en de rammelige gitaartjes van King Gizzard & the Lizard Wizard. Psychedelica met ballen dus en bij deze gedoopt tot ‘de broertjes van PAUW’! 
 
Wanneer: Vrijdag - 21:45
Waar: Amigo
 
10. Sparrow Falls
Sparrow Falls is al een oude bekende in de Limburgse muziekwereld. Sinds 2005 voorzien zij de verschillende podia in Nederland al van hun heerlijke mix van rock, en punk. Via 3FM maakte Sparrow Falls kans op een plek op het Zomerparkfeest. De Limburgers hebben de meeste stemmen verzameld en staan op de donderdag op het festival.
 
Wanneer: Donderdag - 19:45
Waar: Amigo

Meer informatie over het Zomerparkfeest in Venlo is natuurlijk te vinden op www.zomerparkfeest.nl.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg