ParkCity Live is weer een groot een succes

Een veelbelovend weekend met 3 podia en 50 acts

Camiel Rodrigas & Nina Bockting ,

Tijdens Park City Live, dat op 11 en 12 juli plaatsvond, is er voor iedereen wat te beleven. Een salsademonstratie, een springkussen voor de kinderen, een lounge area om te relaxen. Naast dat er grote namen op het mainstage staan, vallen ook de DJ- en de Circustent in de smaak.

ParkCity Live dag 1

Op zondag 21 juni won ArVee de finale van We Aar Bek 2015. Twee weken later spelen ze op het Bekkerveld waar ze Park City Live mogen aftrappen. De zon schijnt en de sfeer zit er goed in. De band beseft nog niet helemaal wat hun overkomt. "We spelen normaal in cafés en nu staan we gewoon op Park City Live, supergaaf! Het publiek is erg enthousiast en het is drukker dan we verwacht hadden", lichten de studenten Popmuziek van Kunst Theater en Media op het Arcus College in Heerlen, die zich bij elkaar hebben gepakt en ArVee zijn begonnen, toe. Daarna schudt Fresku met zijn eerlijke en grappige Nederlandse rap het veld lekker los.

Club Oor organiseert signeersessies tijdens ParkCity live. Voorafgaand aan hun optreden deelt de band Mister & Mississippi daar handtekeningen uit, om vervolgens tijdens de show het publiek mee te nemen met hun folkmuziek. De samenzang is perfect en waar nodig geeft Mister & Mississippi net dat beetje pit. 

Heel even wordt Parkstad de stad van de liefde wanneer Kenny B zijn grootste hit Parijs zingt. Iedereen zingt in zijn beste Frans mee met deze megahit. Geheel passend in deze romantische setting covert Kenny B dan ook nog Could You Be Loved van Bob Marley.

20 jaar geleden startte Anneke van Giersbergen haar muzikale carrière bij The Gathering. Nu, twee decennia later, is de zangeres een van de meest geliefde in Nederland en ver daarbuiten. Met The Gentle Storm presenteert ze haar nieuwe project. Voor veel mensen een muzikale verrassing.

Britse zanger en muzikant Roger Hodgson was favoriet bij de oudere generatie die aanwezig is op het festival in Heerlen. Ze zingen uit volle borst mee, terwijl hun jonge kroos wacht op Kensington. Nog nooit had Roger een publiek dat Give A Little Bit zo hard mee zong. Roger vindt het fantastisch.

Kensington is niet meer weg te denken op festivals. De meest populaire Nederlandse rockband van dit moment, staat ook dit jaar op Park City Live. De mannen vinden het te gek dat ze hier weer mogen spelen. Jong en oud zingen Streets en All For Nothing luidkeels mee. De schemering die valt, geeft het optreden van Kensington extra sfeer.

Het is aan Within Temptation om de eerste avond van de vijfde editie van ParkCity Live af te sluiten en doet dit met weer een super performance. De symfonische metalband maakt er zoals altijd een feestje van. Als afsluiting zingt het hele publiek Happy Birthday voor Sharon, die vandaag ook nog eens jarig is.
 

ParkCity Live dag 2

The Cool Quest opent de tweede dag van ParkCity Live. Deze band uit Zwolle maakt een zeer intensieve mix van funk en hiphop. Het publiek loopt ondertussen rustig naar binnen, maar wordt meteen naar het podium gelokt. Frontman Vincent Bergsma zweept de mensen lekker op en zorgt voor een fijne groove waardoor het energielevel op het veld stijgt. Je ziet aan de bandleden dat ze heel erg veel lol hebben met elkaar. Bassiste Ilse de Vries laat haar kwaliteiten horen, saxofonist Arjen Schipper blaast zich suf en krijgt veel applaus, toetsenist Sander Moorlag wilt niet onderdoen en funkt erop los en drummer Thies Bouwmans heeft energie te over. Wat eruit springt zijn de solo’s, het bekendste nummer Shine en zeer zeker ook de 90’s hiphop mix waar de band op geheel eigen wijze bekende nummers vertolkt. Één ding is zeker: na deze show hebben ze een flinke schare aan fans erbij.

Rowwen Hèze is een van de twee Limburgse bands die dit jaar op het podium van Parkcity Live staan. De mannen vieren hun jubileum en zijn daarom met extra bezetting naar Heerlen gekomen. Ze starten met Zondag in 't Zuiden' maar de zon heeft er nog geen zin in. Het bier daarentegen wel, dat vliegt dan ook door de lucht. Gastmuzikanten als Mo'Jones en Emil Szarkowicz betreden het podium. Jack Poels is overenthousiast en zet per ongeluk Onder De Greune Brug voor de tweede keer in. Als afwisseling kan het publiek even rustig 'sjoenkele' op enkele nummers. Tijdens hun reprise begint het in grote getale opgekomen publiek Kwestie Van Geduld te zingen, terwijl de heren Blieve Loepe blijven spelen. Het publiek geniet van deze afsluiter en ook deze keer is het weer één groot feest met Rowwen Hèze.

Dan iets geheel anders: Yellow Claw. Deze Nederlandse groep maakt een mix van drum 'n bass, hiphop en hardstyle. De jeugd gaat vooraan flink los op de beats van Yellow Claw. Het wat oudere publiek staat eromheen en knikt haar hoofd mee op de muziek. De heren van Yellow Claw halen alles uit de kast om er een knalfeest van te make, met CO2-kanonnen en confettislingers.

De drie rockers van DeWolff winden er geen doekjes om en geven meteen vanaf het begin plankgas. De hit van hun laatste album, Evil Mothergrabber, wordt ingestart. Het publiek, bestaande uit echte fans, kinderen en nieuwsgierigen, reageert enorm enthousiast. De broers Luka en Pablo van de Poel en Robin Piso laten hun psychedelische sound over het veld denderen. De heren spelen lange versies van nummers als Standing Tall, Voodoo Mademoiselle en Restless Man. Pablo blijkt de dag ervoor last te hebben gehad van zijn stem, maar daar is vandaag absoluut geen sprake van. Hij glijdt soepel over het podium, terwijl zijn lange haar wappter. Met gemak haalt hij de hoge noten. Tijdens de afsluiter laat Luka zien wat hij kan met een fantastische drumsolo.

De elementen van de countrymuziek van The Common Linnets zijn duidelijk: akoestische gitaar, pedal steel en heldere stemmen. The Common Linnets is eigenlijk geen festivalband en juist dat maakt het bijzonder dat ze op ParkCity Live staan. Het publiek verwacht er veel van en staat daarom graag vooraan. Iedereen in de band krijgt zijn kans om te excelleren. Alle leden in de band krijgen de kans om hun vocalen te laten horen. De kwaliteit is optimaal, maar toch mist er iets. Ook het publiek merkt dat en het enthousiasme ebt langzaam weg. Gelukkig weet de band met Calm After The Storm het publiek weer voor zich te winnen.

Jett Rebel mag het festival vanavond afsluiten. Met deze enthousiaste maar ook extravagante muzikant weet je niet altijd wat je kunt verwachten maar dat het een spektakel wordt, staat buiten kijf. Hij komt op in een DeWolff shirtje. Dat verklaart waarom de hammond van Robin Piso nog op het podium staat. Jelte Tuinstra, zoals Jett Rebel in het echt heet, is lyrisch over dit instrument en dankt Robin duizendmaal. Hij speelt Louise, Pineapple Morning en Sunshine. Het publiek reageert enthousiast op deze groovy, funky, energieke muziek. Het is niet genoeg en Jelte roept een echte gitarist het podium op: Pablo van de Poel. Ook vraagt hij Robin om het over te nemen achter de hammond. Het is helemaal feest wanneer Luka achter de drums kruipt. Samen met de band van Jett Rebel spelen ze Dance Of The Buffalo en dan volgen alleen nog maar jamsessies. Het publiek is lyrisch en de muzikanten hebben onderling ook ontzettend veel lol. Ze stralen passie uit en spelen wel een half uur langer door. Een fantastische afsluiter van deze editie van ParkCity Live.