Interview met Throat Of Autumn

Deelnemer vijfde ronde Nu of Nooit 2015

Jörg de Groot ,

Nu Of Nooit is dé popwedstrijd van Limburg. In een aantal voorrondes strijden de deelnemers naar de ultieme prijs: openen op Pinkpop 2015. Traditiegetrouw voelt 3voor12 limburg de deelnemers vooraf even aan de tand. In dit derde deel over de vijfde voorronde leggen we Throat Of Autumn een aantal vragen voor. Vanavond te zien in VOLT.

Wat voor muziek maken jullie? "Wij maken (prog-)rockmuziek."

Wie zijn jullie inspiratiebronnen? "Denk daarbij aan Karnivool, Pearl Jam, Katatonia, Porcupine Tree, Alice in Chains en Opeth. Dit zijn onder andere onze inspiratiebronnen."

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit? "Dit is de eerste keer dat wij meedoen aan Nu of Nooit sinds de oprichting van onze band in oktober 2013."

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? "We hebben niet echt een voorkeur voor een bepaalde locatie. Al heb ik zelf de vetste show in de Nieuwe Nor meegemaakt in 2013. We stellen alle locaties en festivals in Limburg op prijs, zijn enorm trots dat Limburg een broeikast aan muzikaal talent is en wij vinden het een eer om hier een onderdeel van te zijn."

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2015 winnen? "Het klinkt enorm zoetsappig, maar wij gunnen iedereen de zege in deze wedstrijd. Ik zou geen concreet antwoord weten te geven waarom uitgerekend wij zouden moeten winnen. Wanneer wij kijken naar de selectie dit jaar, dan vinden wij het niveau erg hoog. En dat is genieten. Genieten van alle bands die muziek in Limburg een warm hart toedragen. Wat ik wel weet is dat wij een eigen sound hebben en dat wij in al onze songs 'de haak' hebben. Volgens Henkjan Honing van de UvA zijn dit de elementen in de muziek de blijven plakken in je hoofd. Als dit alleen al onze bijdrage is aan deze wedstrijd en de bezoekers een vette show kunnen serveren, dan zijn wij gelukkige mannen!"

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg? "Bezoek niet alleen events als Nu Of Nooit, maar zorg ervoor dat je zoveel mogelijk kan genieten van de muziek die in deze provincie bruist. Ondersteun de scene. Zorg dat goede muziek in Limburg blijft aarden. Muzikanten hebben jullie nodig en jullie ons ook! Wanneer wij vandaag op jullie kunnen rekenen, dan gaan wij zorgen voor een te gekke show, bedankt!"