Interview met Cowboys Of The Sky

Deelnemer vijfde ronde Nu of Nooit 2015 - slot

Jörg de Groot ,

Nu Of Nooit is dé popwedstrijd van Limburg. In een aantal voorrondes strijden de deelnemers naar de ultieme prijs: openen op Pinkpop 2015. Traditiegetrouw voelt 3voor12 limburg de deelnemers vooraf even aan de tand. In dit laatste deel over de vijfde en laatste voorronde leggen we Cowboys Of The Sky een aantal vragen voor.

Wat voor muziek maken jullie? "Onze muziek valt het beste te omschrijven als punky rock 'n roll, trash swamp blues, aangevuld met scratches, beats en samples van onze dj." 

Wie zijn jullie inspiratiebronnen? "Oude punk en sixtiess garage rock & roll, stoner en dergelijke maar denk ook bands als Beastie Boys, Urban Dance Squad, Jon Spencer Blues Explosion, The Hives en ga zo maar door."

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit? "Ja, we hebben de band Cowboys Of The Sky aanvankelijk opgericht eind jaren 90'en hebben toen tot en met 2003 bestaan. In die periode hebben we ook een keer meegedaan aan Nu of Nooit en hebben het toen tot een tweede plaats in de finale weten te schoppen, net achter uiteindelijke winnaar Itchy Bitchy."

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? "Eind 2012 hebben we via een B52 Reunie opgetreden in de Nieuwe Nor in Heerlen. Dat was eigenlijk als eenmalig optreden bedoeld, maar zo goed bevallen dat we hebben besloten om de band na 10 jaar opnieuw op te richten en aan nieuw materiaal te gaan werken. We hopen natuurlijk dat we in de toekomst nog op veel andere podia en festivals (in Limburg) gaan spelen, maar in de Nieuwe Nor is het allemaal weer opnieuw begonnen."

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2015 winnen? "We zijn niet meteen bezig met het winnen van Nu of Nooit, maar het zou natuurlijk wel mooi meegenomen zijn! Via de exposure die het festival brengt kunnen we ons nieuwe materiaal (geschreven 2013 /2014) waar we heel enthousiast over zijn aan een nieuw publiek laten horen. Na een afwezigheid van 10 jaar zul je je toch weer opnieuw in de kijker moeten spelen. We merken dat er genoeg creativiteit en inspiratie is en die willen we graag met de buitenwereld delen! In eigen beheer hebben we de release van ons nieuwe album opgenomen dat in 2015 zal verschijnen. Nu of Nooit biedt ons een podium om aan onze live reputatie te bouwen."         

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg? "Check onze website maar luister vooral ook even naar de appetizer 'B2BBGRMF' van ons in 2015 te verschijnen album via deze link."