Interview met Seymour Sachs

Deelnemer vijfde ronde Nu of Nooit 2015

Jörg de Groot ,

Nu Of Nooit is dé popwedstrijd van Limburg. In een aantal voorrondes strijden de deelnemers naar de ultieme prijs: openen op Pinkpop 2015. Traditiegetrouw voelt 3voor12 limburg de deelnemers vooraf even aan de tand. In dit eerste deel over de vijfde en laatste voorronde leggen we Seymour Sachs een aantal vragen voor. Morgen te zien in VOLT

Wat voor muziek maken jullie? "We maken een mix van noise, stonerrock en psychedelica. Zelf vatten we dit samen onder het genre psychedelische fuzzrock. De muziek is vuil, hard, dreigend en bezwerend, maar op momenten ook juist mooi en dromerig."  

Wie zijn jullie inspiratiebronnen? "We laten ons beïnvloeden door bands uit verscheidene genres: bands uit het stonergenre, zoals Queens Of The Stone Age; noisebands als A Place To Bury Strangers; mistroostige blues van Black Rebel Motorcycle Club; psychedelica van Pink Floyd; maar ook troubadours als Tom Waits en Nick Cave."

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit? "Dit is eerste keer dat we meedoen."  

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? "Eind 2012 hebben een set gespeeld in het Keldertje bij het Landbouwbelang te Maastricht. Het bleek een echt rock ’n roll hol te zijn: geen isolatie dus ijskoud, tegelmuren, lage plafonds, jointjes rokend publiek en veel te veel decibellen. Hier zouden we graag nog eens terugkeren. Daarnaast hebben we via Podiumvrees ooit een plekje als het voorprogramma van (wijlen Captain Beefhearts) Magic Band gewonnen. Dit optreden vond plaats in de Nor en is natuurlijk een onvergetelijke ervaring."

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2015 winnen? "Omdat roze de kleur van Seymour Sachs én van Pinkpop is natuurlijk. Het lijkt ons super tof om in de voetsporen te treden van gitaarbands zoals Sungrazer en Viberider. Bovendien is het een mooie kans om ons album te promoten."

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg? "Koop dat album van Seymour Sachs! Er staan mooie balletdansers op de cover, het bevat goede muziek en kost maar een tientje. Het komt volgende week zaterdag 17 januari uit. Het feestje is in Ernesto’s Cantina Mexicana in Sittard. Degene die het hardst mee kan zingen met onze album teaser wint een gratis cd!"

Meer info vind je hier.