Interview met One Wonders

Deelnemer vijfde ronde Nu of Nooit 2015

Jörg de Groot ,

Nu Of Nooit is dé popwedstrijd van Limburg. In een aantal voorrondes strijden de deelnemers naar de ultieme prijs: openen op Pinkpop 2015. Traditiegetrouw voelt 3voor12 limburg de deelnemers vooraf even aan de tand. In dit tweede deel over de vijfde voorronde leggen we One Wonders een aantal vragen voor. Zaterdag te zien in VOLT.

Wat voor muziek maken jullie? "Alternatieve rock. Vooral catchy, sfeervolle nummers waarin we de diepgang zoeken in de details en maatwisselingen. De zanger gooit daar dan een 80’s sausje over."

Wie zijn jullie inspiratiebronnen? "Thrice, Incubus, A Perfect Circle, Queen, Marilion."

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit? "Enkele bandleden hebben al eerder meegedaan met hun vorige bands. One Wonders doet 't voor 't eerst."

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? "Onlangs hebben we op DVERS mogen spelen in Volt. Dit was een super ervaring. Leuke zaal met goed geluid. Maar eigenlijk maakt het ons niet zo heel veel uit als de mensen maar genieten en het bier goed smaakt."

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2015 winnen? "Waarschijnlijk omdat dit ons onze laatste kans is. We worden toch al een jaartje ouder en de zanger zit over een paar maanden tussen de poepluiers. Rock 'n Roll!"

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg? "Als jullie geïnteresseerd zijn, luister dan naar ons onlangs uitgebrachte album A Distant Memory op Spotify en de andere bekende downloadsites. Oh en als jullie komen kijken: gewoon genieten. Het leven is al moeilijk genoeg."