Interview met Jick Munro And The Amazing Laserbeams

Deelnemer vierde ronde Nu of Nooit 2015

Jörg de Groot ,

Nu Of Nooit is dé popwedstrijd van Limburg. In een aantal voorrondes strijden de deelnemers naar de ultieme prijs: openen op Pinkpop 2015. Traditiegetrouw voelt 3voor12 limburg de deelnemers vooraf even aan de tand. In dit derde deel over de vierde voorronde leggen we Jick Munro And The Amazing Laserbeams een aantal vragen voor. Vanavond te zien in de Muziekgieterij.

Wat voor muziek maken jullie? "Country Blues, Ragtime Swing & Folk 'n Roll." 

Wie zijn jullie inspiratiebronnen? "Pokey LaFarge, JD McPherson, Bill Monroe, Old Crow Medicine Show."

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit? "Nee, nog nooit."  

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? "We kunnen er echt van genieten om in een leuk bruin café  of op een festival te spelen en daar de tent op z´n kop te zetten. Dat zijn de plekken waar onze aanhang het luidste mee staat te zingen en we ons voelen als een grote familie die voor de open haard muziek staat te maken, genietend van een lekker pilsje. Wat dat betreft hebben we hele goede herinneringen aan het Servaas Café in Maastricht."  

Waarom moeten uitgerekend jullie Nu Of Nooit 2015 winnen? "Volgens ons zijn wij maar met één goede reden bij elkaar gekomen en dat is om men op grote schaal kennis te laten maken met wat handclappin', feetstompin', houserockin' and bootyshakin' music. We krijgen elke zaal, groot of klein, op z´n kop. Het is nog niet voorgekomen dat we mensen niet hebben laten dansen of zingen…"

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg? "Lieve mensen en lezers van 3voor12;  Wij houden van jullie en van je oren. Are you ready to get your earpussy’s fucked? Dan zien we je tijdens Nu of Nooit in de Muziekgieterij bij Jick Munro & The Amazing Laserbeams 

Meer info vind je hier.