Interview met Champagne Crash

Deelnemer vierde ronde Nu of Nooit 2015

Jörg de Groot ,

Nu Of Nooit is dé popwedstrijd van Limburg. In een aantal voorrondes strijden de deelnemers naar de ultieme prijs: openen op Pinkpop 2015. Traditiegetrouw voelt 3voor12 limburg de deelnemers vooraf even aan de tand. In dit eerste deel over de vierde voorronde leggen we Champagne Crash een aantal vragen voor. Vanavond te zien in de Muziekgieterij.

Wat voor muziek maken jullie? "Onze muziek valt onder de noemer alternatieve rock. Stevige rock met een gevoelig randje." 

Wie zijn jullie inspiratiebronnen? "Wij zijn elk door andere bands beïnvloed, zoals bijvoorbeeld Millionaire, The Hickey Underworld en PJ Harvey, maar stevige muziek is waarin het overlapt."

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit? "Wij hebben in 2013 ook al meegedaan en zijn toen via de publieksprijs in de finale gekomen." 

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? "We hebben al veel toffe optredens in Limburg gehad, maar spelen in onze thuisstad Maastricht en met name de Muziekgieterij is daarin zeker favoriet." 

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2015 winnen? "Pinkpop heeft ieder jaar een grote variatie in hun programmering waardoor veel verschillende muziek samenkomt. Onze muziek is niet rechttoe-rechtaan en past daardoor goed in de variëteit van het Pinkpop-programma."

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg?  "Tot vanavond, of bij een van onze andere shows!"

Meer informatie vind je hier.