Interview met True Citizen

Deelnemer derde ronde Nu of Nooit 2015

Jörg de Groot ,

Nu Of Nooit is dé popwedstrijd van Limburg. In een aantal voorrondes strijden de deelnemers naar de ultieme prijs: openen op Pinkpop 2015. Traditiegetrouw voelt 3voor12 limburg de deelnemers vooraf even aan de tand. In dit eerste deel over de derde voorronde leggen we True Citizen een aantal vragen voor. Vanavond te zien in Grenswerk. Ben jij er ook bij?

Wat voor muziek maken jullie? "Wij maken alternatieve rockmuziek waarbij gevoel een hele grote rol speelt. We willen graag mensen meenemen in een gevoel, ergens over na laten denken. Soms is dat heel ingetogen en klein, maar vaak is het groots en bombastisch, bijna psychedelisch. De teksten in de nummers gaan vaak over maatschappelijke thema's, maar de teksten zijn meestal abstract, zodat iedereen er zelf iets van kan maken waarmee hij/zij zich kan identificeren."  

Wie zijn jullie inspiratiebronnen? "Onze inspiratiebronnen zijn heel erg uiteenlopend. Radiohead is wel een grote bron van inspiratie, hoewel we daar misschien onterecht het meest mee vergeleken worden. Veel inspiratie komt namelijk ook van kleinere bands als Woost, Sleepy Sun en Moss. Ook worden we erg geïnspireerd door Muse, Pink Floyd, Elbow, Queen en Gorillaz."

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit? "Nee, dit is de eerste keer dat we mee doen. We hebben wel al vaker overwogen om mee te doen, maar op die momenten overheerste het gevoel dat we nog niet goed genoeg waren. Nu onze EP Blow Your Mind With Why uit is en we daar heel erg tevreden over zijn, willen we onszelf graag meer in de kijker spelen en daar is Nu of Nooit het perfecte podium voor." 

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? "Tot nu toe is de Muziekgieterij in Maastricht wel onze favoriete plek in Limburg om te spelen. We stonden daar een tijdje terug in het voorprogramma van Intergalactic Lovers. De Muziekgieterij is een supermooie oud-industriële locatie met een erg sympathieke en behulpzame crew."  

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2015 winnen? "Het zou echt heel tof als wij Nu Of Nooit 2015 winnen. Wij zijn geen band waarbij het publiek helemaal losgaat, maar wel de band waarbij je 's avonds in je tentje ligt en nog aan het nagenieten bent." 

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg? "Zoals gezegd hebben wij net onze debuut-EP uitgebracht en deze is echt de moeite waard om een keer te beluisteren. Kopen is altijd leuk natuurlijk, maar hij is ook gratis op onze website te luisteren, of via Spotify."

Meer info vind je hier.