Interview met Short Phusion

Deelnemer tweede ronde Nu of Nooit 2015

Jörg de Groot ,

Nu Of Nooit is dé popwedstrijd van Limburg. In een aantal voorrondes strijden de deelnemers naar de ultieme prijs: openen op Pinkpop 2015. Traditiegetrouw voelt 3voor12 limburg de deelnemers vooraf even aan de tand. In dit tweede deel over de tweede voorronde leggen we Short Phusion een aantal vragen voor. Vanavond te zien in Nieuwe Nor. Rock on!

Wat voor muziek maken jullie? "Het instrumentale gedeelte is een combinatie van rock, hiphop en funk. Met de nadruk op rock. De vocalen bestaan puur uit rap teksten en scratch samples. De muziek is erg energiek, met name op live gebied."   

Wie zijn jullie inspiratiebronnen? "Bands zoals Urban Dance Squad, Rage Against The Machine en Limp Bizkit." 

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit? "Voor de band is dit de eerste keer. Enkele bandleden hebben in het verleden wel eens meegedaan onder een ander band." 

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? "Qua geluid, Poppodium Grenswerk in Venlo. Dit gloednieuwe podium heeft een fantastische akoestiek en geluidsinstallatie. The place to be voor een grandioos geluid.  Qua gevoel, Oefenbunker Landgraaf en Nieuwe Nor Heerlen. Deze twee locaties liggen dicht bij huis en voelen het meeste als thuisfront aan. Met name de Oefenbunker ligt dicht in het hart bij de leden van Short Phusion. Iedereen heeft een persoonlijke affectie met de Bunker en de intieme live sferen zorgen voor een te gek gevoel tijdens optredens. En natuurlijk Pinkpop, welke band wil daar nou niet spelen!"  

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2015 winnen? "Wij brengen een verfrissende en nieuwe sound. Geïnspireerd door de bovenstaande oldschool bands, maar vormgegeven met een eigen scherpe stijl. Bovendien zijn onze live shows zó energiek, dat het publiek op Pinkpop het met geen mogelijkheid zou kunnen weerstaan om stil te blijven staan. Wat is nou mooier dan een knallende opener tijdens een festival?" 

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg? "Wil je een knallende show en heb je zin om los te gaan? Kom dan naar een Short Phusion show. Let the Phusion erupt!"

Meer info over Short Phusion vind je hier en hier.