Interview met Lotte

Deelnemer tweede ronde Nu of Nooit 2015

Jörg de Groot ,

Nu Of Nooit is dé popwedstrijd van Limburg. In een aantal voorrondes strijden de deelnemers naar de ultieme prijs: openen op Pinkpop 2015. Traditiegetrouw voelt 3voor12 limburg de deelnemers vooraf even aan de tand. In dit tweede deel over de tweede voorronde leggen we Lotte een aantal vragen voor. Vanavond te zien in Nieuwe Nor. Jij gaat toch ook?

Wat voor muziek maak je? "Ik ben een singer-songwriter en begeleid mezelf op gitaar, vaak liggen mijn liedjes naar de popkant toe, soms ook pop/rock. Ik wil een verhaal vertellen met mijn eigen nummers."

Wat zijn jouw inspiratiebronnen? "Het ligt eraan. Vaak word ik geïnspireerd door de dingen in mijn omgeving, niet perse door een artiest. Dingen die ik heb meegemaakt, dingen die mensen mij vertellen of die ik lees in een boek, een film die ik kijk. Vaak zijn het ook muzikanten met wie ik samenwerk. Het is heel verschillend. Ik vind Norah Jones wel een hele toffe artiest, maar of zij mij inspireert weet ik niet. Ik denk dat ik qua stemgeluid niemand analyseer, ik hou het eigen."

Heb je al eerder meegedaan aan Nu of Nooit? "Nee. Ik ben ook de jongste deelnemer, ik vind het wel spannend!"

Wat is jouw favoriete plek in Limburg om te spelen? "Ik heb ook meerdere leuke plekken gespeeld, ik vind het vooral fijn als het intiem is, als het publiek echt geïnteresseerd luistert. In de Oefenbunker (Landgraaf) vind ik de sfeer wel heel leuk, en in de Nieuwe Nor trouwens ook. Ik vind het ook heel vet om huiskamerconcerten te geven!"

Waarom moet uitgerekend jij Nu Of Nooit 2015 winnen? "Omdat ik een eigen stemgeluid heb en ik hoop mensen daar mee te kunnen raken. Daarnaast lijkt me het supertof om helemaal alleen op dat mega podium te staan haha!"

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 Limburg? "Blijf geloven in je dromen. Als je het niet probeert, weet je nooit of het je gelukt zou zijn. Niet bang zijn en gewoon doen. Ik hoop jullie te zien op 2 januari of ooit ergens anders :)" 

Meer info vind je hier.