Interview met Benny Hitt

Deelnemer tweede ronde Nu of Nooit 2015

Jörg de Groot ,

Nu Of Nooit is dé popwedstrijd van Limburg. In een aantal voorrondes strijden de deelnemers naar de ultieme prijs: openen op Pinkpop 2015. Traditiegetrouw voelt 3voor12 limburg de deelnemers vooraf even aan de tand. In dit eerste deel over de tweede voorronde leggen we Benny Hitt een aantal vragen voor. Vanavond te zien in Nieuwe Nor. Gaat dat zien.

Wat voor muziek maak je? "Als ik mijn muziek in een vakje moet stoppen dat kun je mij plaatsen tussen Synthpop/New wave/ Indie muziek. Live word ik vergezeld door een 3-koppige band, die de muziek van Benny Hitt een extra dimensie geeft."

Wie zijn je inspiratiebronnen? "Ik ben door veel verschillende artiesten beïnvloed waaronder Karin Park, David Bowie, Eurythmics, Joy Division, Bjork, Depeche Mode, Editors en Kraftwerk.
Natuurlijk zijn er nog veel meer artiesten/bands waar ik inspiratie uit haal, maar tijdens mijn schrijfproces ben ik bewust bezig met mijn eigen sound."

Heb je eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?  "Het is de eerste keer dat ik deelneem aan Nu of Nooit. Samen met mijn boekingskantoor zijn we vooral bezig geweest met contacten leggen richting Duitsland en Engeland. Voor mij is Nu of Nooit 2015 een mooie gelegenheid om de mensen uit Limburg te laten zien waar ik mee bezig ben."


Wat is je favoriete plek in Limburg om te spelen? "Misschien klinkt het arrogant, maar zo is het niet bedoeld. Als artiest ben ik van mening dat elk podium je een thuis gevoel moet geven, anders ben je niet op de juiste plek. Als Benny Hitt heb ik een doel voor ogen en ga ik voor het hoogst mogelijke, daarom lijkt mij Bospop en Pinkpop een geweldig podium om op te staan."

Waarom moet uitgerekend jij Nu Of Nooit 2015 winnen? "Benny Hitt kan niet uit elkaar vallen omdat het geen band is maar een artiest. Hoewel ik mijn band-leden wel zie als een vast team en vriendengroep. Benny Hitt is niet iets dat over een jaar niet meer bestaat, mijn doel is om over 20 jaar nog steeds onder de naam Benny Hitt muziek te maken. Helaas lijkt het zo dat in het verleden van Nu of Nooit artiesten/bands uit elkaar vallen of stoppen. Ik probeer deze traditie te doorbreken."

Wil je nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg? "Op dit moment zit ik in de studio met Roel de Bock. Het nieuwe album zal in Herfst 2015 uitkomen. Songs van mijn vorige album kun je vinden o.a op iTunes, Spotify en dergelijke plus videoclips op mijn YouTube kanaal. Tevens nodig ik iedereen die Benny Hitt een warm hart toedraagt uit om zich toe te voegen bij de Benny Hitt Familie via mijn social media."