Onderweg naar de finale met... The Anaesthetics

#NON15

Francis Pronk ,

Op zaterdag 21 februari is de finale van Nu Of Nooit 2015 in Muziekcentrum De Bosuil in Weert. De winnaar opent Pinkpop! Zijn de finalisten al een beetje zenuwachtig? En wat zijn hun plannen ná Pinkpop? We vragen The Anaesthetics het hemd van het lijf!

Zijn er al spanningen voor de finale?
Gezonde spanning is er altijd. We proberen gewoon chill te blijven en te doen wat we altijd doen. Dus koffie drinken en veel romantische komedies kijken om rustig te blijven.

Hoe bereiden jullie je voor? Hoe vaak per week oefenen jullie? En waar?
We oefenen minimaal 1x per week, vaak in het weekend. Dit doen we bij onze gitarist Koen Huijs, in de volksmond ook wel Kuus genoemd. Zijn ouders hebben een fijn, sfeervol hok achter in hun tuin waar wij gelukkig gebruik van mogen maken (nogmaals bedankt Jan & Thea, mochten jullie dit lezen).

Gaan jullie extra uitpakken in de finale?
We gaan tijdens de finale gewoon goed ons best doen. Wij zijn niet de types die “al powerslidende” het podium opkomen, maar we gaan gewoon goed ons best doen en onze muziek daarmee zo goed mogelijk naar het publiek en de jury overbrengen.

Wat vinden jullie van de concurrentie? Kunnen de finalisten elkaar nog recht in de ogen kijken?
De concurrentie is erg goed en divers. Alle vijf de finalisten maken andere muziek. Dit zorgt ervoor dat je niet (of moeilijk) kunt inschatten waar wij als band tussenstaan. Dus we moeten gewoon ons best doen en beter kunnen we niet doen. Wij kunnen ze overigens nog wel in de ogen kijken hoor, hopelijk zij ons ook.

Nu is de grote vraag: Wat gaan jullie ná Nu Of Nooit doen? Mochten jullie de wedstrijd winnen, wat is het plan ná Pinkpop? Er wordt veel gesproken dat je na Pinkpop nooit meer iets hoort van Nu Of Nooit bands. Of ze gaan uit elkaar of het lukt niet om het succes vast te houden. Wat gaan jullie doen om het tegendeel te bewijzen?
Na of Nu of Nooit blijven we gewoon onze koers doorzetten. We hebben momenteel nog veel creatieve ideeën die we snel ten gehore willen brengen. Nieuwe nummers maken duurt bij ons altijd een tijdje, maar na Nu of Nooit hopen wij wel al snel wat nieuwe nummers te kunnen spelen.

Als wij Pinkpop zouden mogen openen hypothetisch gezien, dan gaan we dat uiteraard overtuigend en vol enthousiasme doen, zo’n kans krijg je natuurlijk niet snel meer. Je hoort vaak dingen over een rollercoaster en dat je in een stroomversnelling belandt, dus hier moet je voor waken. Je kunt je “post-Pinkpop tijd” niet echt voorbereiden omdat je simpelweg niet mee kunt varen op dat niveau, puur omdat je de natuurlijke aanloop hiervoor mist. We hopen wel dat we daardoor wat bekendheid verwerven en optredens krijgen. We zijn er ons wel van bewust dat we geen vleugels moeten krijgen en gewoon door moeten gaan met wat we deden / doen.

Als jullie niet winnen, gaan jullie dan nog eens proberen om mee te doen aan Nu Of Nooit of andere bandwedstrijden?
Als we niet winnen, dan proberen we eigenlijk precies hetzelfde te doen als het bovenstaande. Gewoon alles wat je door Nu of Nooit eventueel krijgt aangeboden met beide handen aanpakken en zien als een kans om jezelf te bewijzen.

Bekijk hier het vorige interview met The Anaesthetics. Meer informatie over deze band op hun website en Facebook.