Onderweg naar de finale met... Seymour Sachs

#NON15

Francis Pronk ,

Op zaterdag 21 februari is de finale van Nu Of Nooit 2015 in Muziekcentrum De Bosuil in Weert. De winnaar opent Pinkpop! Zijn de finalisten al een beetje zenuwachtig? En wat zijn hun plannen ná Pinkpop? We vragen Seymour Sachs het hemd van het lijf!

Zijn er al spanningen voor de finale?
Bij Seymour Sachs zijn de zenuwen altijd oneerlijk verdeeld. Een enkeling is een week van te voren al zenuwachtig, een ander beweert nooit zenuwachtig te zijn. Weer een ander schommelt er tussen in. Een pilsje van te voren lost veel op, te veel pils maakt het erger.

Hoe bereiden jullie je voor? Hoe vaak per week oefenen jullie? En waar?
We proberen altijd 2 keer in de week te repeteren in de muziekkelder van onze drummer Funs. We letten op soepele overgangen tussen de nummers, algemene strakheid en de tijdsduur. Soms stellen we een kleine focusgroep samen, bestaande uit familie en vrienden, om te polsen of wat we bedacht hebben werkt.

Gaan jullie extra uitpakken in de finale?
Zo hard mogelijk zonder versterkers op te blazen, of misschien juist wel.

Wat vinden jullie van de concurrentie?
De concurrentie is van hoog niveau en ontzettend gevarieerd wat betreft genres.

Kunnen de finalisten elkaar nog recht in de ogen kijken?
Er is geen reden te verzinnen om elkaar niet recht in de ogen te kijken. Iedere band die in de finale staat, verdient er te staan.

Nu is de grote vraag: Wat gaan jullie ná Nu Of Nooit doen? Mochten jullie de wedstrijd winnen, wat is het plan ná Pinkpop? Er wordt veel gesproken dat je na Pinkpop nooit meer iets hoort van Nu Of Nooit bands. Of ze gaan uit elkaar of het lukt niet om het succes vast te houden. Wat gaan jullie doen om het tegendeel te bewijzen?
Nu of nooit is een mooie kans om je als band in de kijker te spelen. Het is echter niet vanzelfsprekend dat alles na het winnen van Nu of Nooit van een leien dakje zal gaan. Deze vragen hebben wat dat betreft hetzelfde antwoord: Lekker veel spelen! Zo veel mogelijk! Dit zouden we ook hebben gedaan als we niet hadden meegedaan aan Nu of Nooit.

Als jullie niet winnen, gaan jullie dan nog eens proberen om mee te doen aan Nu Of Nooit of andere bandwedstrijden?
Misschien ooit. Zeg nooit nooit!

Mochten jullie winnen, welke band ga je dan zeker bekijken op Pinkpop?
Dave Grohl zien we altijd graag en het oude materiaal van Muse is top.

Wat kunnen we nog van jullie verwachten dit jaar?
We hebben in januari een cd uitgebracht! Deze is opgenomen in Popppodium Volt en geproduceerd door Ferry Duijsens, o.a. bekend van de band Viberider, die eerder op Pinkpop stond door Nu of Nooit. De komende tijd staan zoveel mogelijk optredens op de planning om de cd te promoten. Je zult ons dus waarschijnlijk op veel plekken tegenkomen.

Staan er buiten de finale van Nu Of Nooit nog andere optredens (of festivals) op het programma?
We hebben buiten de finale nog een stuk of 5 optredens gepland en more to come. O.a. optredens in Volt, Ernesto's en de Azijnfabriek! Check onze website en Facebook voor updates.

Bekijk hier het vorige interview met Seymour Sachs.