Catawba River Fox smaakt naar meer

Sittard weet wat ze kunnen verwachten maar de heren overtuigen enorm!

tekst: Camiel Rodigas, foto's: Bianca Stommel ,

Catawba River Fox speelde in een goed vol Poppodium Volt, met in hun voorprogramma Nachtschade.

Catawba River Fox is niet een band die week in week uit speelt. Daarvoor zijn ze te uniek. Het zijn zes geweldige muzikanten die mede door andere verplichtingen dit niet zouden kunnen bolwerken. Voor degene die het niet weten, het is een band bestaande uit de mannen van DeWolff (broertjes Luka en Pablo van de Poel & Robin Piso) aangevuld met bassist Joep Bollinger, drummer Micha Porte en gitarist Stefan Wolfs. Deze toppers maken geweldige southern rock met een sausje van country en blues erover heen.

In een goed vol Poppodium Volt in Sittard was het eerst de beurt aan Nachtschade. Vier mannen uit Amsterdam die een zeer variërend maar interessant muzikaal blokje lieten horen. Een wisselwerking tussen psychedelische rock, knallende gitaren en blues. Frontman Maarten Stok presenteert zich goed en amuseert het publiek kostelijk.

Uiteraard komen veel mensen voor Catawba River Fox. De heren hebben er vanaf seconde één veel zin. Ze komen "thuis". Lekker spelen voor veel bekenden en uiteraard liefhebbers. De sound is goed, de sfeer is goed, het klopt. Twee gitaristen, twee drummers (soms conga), bassist én een toetsenist, wat een overmacht!

De show is een superieure afwisseling tussen knallende momenten en periodes van rust en een degelijke countryachtige sound. Daarbij komt elke muzikant duidelijk in de spotlights: Robin Piso mag zich tonen op toetsen, zoals altijd eigenzinnig en strak. Joep Bollinger is en blijft funky en heeft een geweldige uitstraling. Micha Porte en Luka van de Poel wisselen elkaar af met sterke drumsolo's. Pablo van de Poel laat horen en zien op een akoestische gitaar een echte southern sound te weten produceren maar ook zijn unieke stemgeluid is altijd duidelijk te horen. Verder knalt Stefan Wolfs op zijn gitaar maar ook geweldig op de pedal steel, een uniek geluid dat 100% zeker hoort bij de sound van Catawba River Fox. Kortom, deze "supergroep" speelt geweldig samen en benut hun kwaliteiten gewoonweg uitmuntend.

Ze spelen hun unieke LP, deze is 300 keer geperst en dus een echte collectors item (uitverkocht!). Verder komt er een cover aan te pas. Nummers zoals "Ramblin' Man" en "Gold Blossom Meadow" laten de diversiteit duidelijk horen. Gelukkig komen ze na alle nummers nogmaals terug en kunnen ze nog even hun kwaliteiten showen. Even een "battle" tussen Pablo en Stefan op de gitaar, het zijn mooie showelementen maar het voegt ook daadwerkelijk iets toe aan het gehele optreden. Het nummer "Ballad For The Narrow Minded" is een meer dan waardige afsluiter van de muzikale en unieke avond. Samenwerking pur sang!

Vergeet niet dat deze groep eigenlijk een afstudeerproject was... Eigenlijk zonde dat ze dan zo weinig tijd ervoor hebben. Gelukkig merkten ze het zelf ook al op. Wellicht komen er meer shows, het kan alleen maar positief uitpakken voor het zestal. Sittard was enorm enthousiast, niet voor niks!