10 Vragen Met...

Nu Of Nooit Finalist FORGETTOFORGIVE

Joséphine Kurvers ,

Komende zaterdag is het zo ver: de finale van Nu of Nooit 2015. Zes Limburgse bands strijden dan om die felbegeerde plek op Pinkpop. In deze speciale editie van 10 Vragen Met... voelen we elke dag een finalist aan de tand. Vandaag is dat FORGETTOFORGIVE uit Heerlen die als winnaar tijdens de voorronde in de Nieuwe Nor in Heerlen uit de bus is gerold.

Wie zijn jullie?

"Wij zijn FORGETTOFORGIVE, een metalcore formatie uit Heerlen."

Hoe zouden jullie de muziek die jullie maken omschrijven?

"Het valt het beste te omschrijven als metalcore: extreme metal met melodische invloeden."

Wat is jullie favoriete zaal in Limburg om in te spelen?

"In het verleden hebben wij altijd met veel plezier in de Nieuwe Nor gespeeld omdat dit in veel opzichten een fijne zaal is en het toch altijd goed voelt om in je eigen stad te spelen."

Hebben jullie al eens eerder meegedaan met Nu of Nooit?

"Wij hebben in het verleden al eens deelgenomen aan Nu of Nooit, toen zijn we helaas niet verder gekomen dan de voorronde."

Hoe kijken jullie terug op de voorronde?

"Wij hadden ons geen betere voorronde kunnen wensen. Ook de reacties waren enorm positief. Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering, maar we hebben er alles aan gedaan om alles zo perfect mogelijk te laten verlopen."

Heeft het winnen van de voorronde jullie tot nu toe nieuwe dingen gebracht?

"De finaleplek heeft ons zeker al wat extra shows opgeleverd. We krijgen meer aandacht van de media. Ook de twee door SPL opgezette coachingsdagen waren zeer leerzaam en interessant."

Gaan jullie tijdens jullie optreden in de finale nog iets speciaals doen?

"Ja, maar dat houden we liever nog even voor ons. Daarnaast kan het publiek een strakke en energieke set verwachten. We gaan er een ervaring van maken die het publiek niet snel gaat vergeten, dat is een ding wat zeker is."

Als jullie een winnaar zouden mogen uitkiezen, welke band zou dat dan zijn en waarom?

"Hele lastige vraag want er zit zoveel talent tussen. Het zijn allemaal stuk voor stuk top bands. Maar als we dan echt moeten kiezen, dan kiezen we voor Crazy Cult Roadshow. Een stel ruige jongens en ruig meisje. Kortom, een ruige band."

Hoe schatten jullie je kansen in tijdens de finale?

"De concurrentie is niet mis maar wij gaan ons voor meer dan 200% geven en er meer dan het beste van maken. Meer kunnen we niet doen."

Waarom zouden jullie juist moeten winnen?

"Omdat wij er helemaal voor gaan. Muziek maken is onze passie. Deze passie willen we naar meer mensen uitdragen. En natuurlijk willen we graag spelen op grotere podia. Daar zou die openingsplek op Pinkpop natuurlijk een uitstekende springplank voor zijn. Het is ook al een tijd geleden een metalact Nu of Nooit gewonnen heeft, dus het is weer de hoogste tijd. Tot dan!"

Morgen alweer het laaste interview in deze speciale editie van 10 Vragen Met... Dit zal zijn met Nu of Nooit Finalist Storksky

We zijn altijd op zoek naar Limburgse muzikanten, bands of mensen die iets betekenen voor de Limburgse muziekscene. Lijkt het je leuk om geïnterviewd te worden voor onze rubriek? Stuur dan een email aan 3voor12limburg@gmail.com onder vermelding van 'Aanmelding 10 Vragen Met...' en wie weet sta jij in de volgende editie van 10 vragen met...