Zomerparkfeest Venlo sluit met fantastische afterparty Zomerparkfeest Venlo sluit met fantastische afterparty

Dag 4 gekenmerkt door muziek afkomstig uit heel de wereld en samenwerking tussen bands

, Antoine Bongers

Zomerparkfeest Venlo sluit met fantastische afterparty

Dag 4 gekenmerkt door muziek afkomstig uit heel de wereld en samenwerking tussen bands

Antoine Bongers ,

De laatste dag van het Zomerparkfeest wordt net als de voorgaande dagen druk bezocht. Bij meer dan één gelegenheid bundelen artiesten hun krachten. Dan vinden bijvoorbeeld verschillende artiesten elkaar in een ode aan Glenn Corneille. Of haalt een kekke retroband van nu een oude protestzanger uit de mottenballen en op het podium. Of vindt er een slotact plaats, waarbij Jett Rebel in een jamsessie belandt met twee mannen van DeWolff en zangeres My Baby.

De dag begint met plezier voor de allerkleinsten. Op de Amigo-stage nodigt De Kinderband de hooggeachte toeschouwertjes uit mee te zingen met hun muziek. Hierdoor is het al vroeg druk op het terrein. Dit blijft de hele dag zo, mede vanwege het geweldige weer. Af en toe dreigen wat druppels dit te verstoren maar pas aan het einde van de dag zal het beginnen te regenen.

In de Arena-tent wordt onder de naam Glenn! een eerbetoon gebracht aan Glenn Corneille. Het is dit jaar precies tien jaar geleden dat Glenn Corneille, één van Venloos meest getalenteerde muzikanten, om het leven kwam. Bevriende muzikanten uit het hele land werkten samen aan een bijzondere eerbetoon dat vandaag ten gehore wordt gebracht. In een uitpuilende arena geniet men van Glenn! en we kijken terug op een emotioneel eerbetoon.

In de Zelt-tent is ondertussen Jick Munro & The Amazing Laserbeams begonnen. Met hun authentieke Mississippi-sound mochten zij al Pinkpop openen, en ook voor dit festival zijn ze een prima keuze, ideaal om gelijk sfeer in een volle tent te blazen.

Mainstage wordt geopend door de Malinese muzikanten van Songhoy Blues. Het is een mix van westerse gitaarmuziek met Afrikaanse bluesklanken. Het klinkt geweldig en trekt de aandacht van velen. Natuurlijk zorgt het mooie weer er ook voor dat deze muzikanten je laten meedeinen op hun muziek.

Iemand die door onder andere Typhoon een grote toekomst wordt toegedicht, is de Belgische Tourist LeMC. Deze uit Antwerpen afkomstige artiest brengt hiphop. Hij haalt zijn inspiratie onder andere uit de reggae, maar ook uit de kleinkunst en folk. Het is even wennen voor het gemengde publiek, maar al snel herkent men zijn kwaliteit, die wordt ondersteund door een prima band.

Dan is het tijd voor een speciale samenwerking. De beste sixties-band van ons land, The Kik, treedt op met onze bekendste protestzanger en erkend blower, Armand. Samen hebben zij een album gemaakt en dat brengen ze ten gehore. Armand-aanbidders met pruiken gaan los bij hun idool. Het is een prachtig gezicht: The Kik, strak in het pak en Armand in zijn kenmerkende hippie-stijl. Met smakelijke anekdotes uit de jaren zestig brengt Armand als frontman van deze samenwerking een flinke dosis humor. Het publiek geniet maar roept ook al snel om "Ben Ik Te Min". Er is volgens Armand nog genoeg tijd om rustig te gaan zeiken voordat dat nummer komt. In zijn bekende stijl brengt hij mooie eigentijdse protestnummers, begeleid met de strakke, herkenbare sound van The Kik. Hij weet het publiek te boeien want het veld blijft vol. Zoals beloofd eindigt hij met zijn bekendste hit.

Dan komt een band waar ondergetekende zeer veel van verwacht: My Baby. Hun muziek wordt beschreven als bluesmuziek voor mensen die niet van blues houden. Ze zijn hard op weg om de sensatie van het jaar te worden. Hun indiefunk neemt je meteen in bezit en laat je niet meer los. Daar blijkt geen woord van gelogen. Even het geluid finetunen en dan volgt een waanzinnig optreden.

En dat terwijl ze eerder in de middag al één van de sensaties van Lowlands waren.

Later in de avond zullen ze nóg twee keer in actie komen. Eerst op het podium van de Grenswerk Kerk en ten slotte als special guest bij Jett Rebel. Kortom, we hebben te maken met een band waar je niet meer omheen kunt.

Dan is het de beurt aan La Sra. Tomasa. Spaanse feestmuziek met drum 'n' bass- en dubstep. Het duurt even voor het publiek hun energie overneemt. De band uit Barcelona lijkt er zelf ook even in te moeten komen. Later op de avond kom ik ze in een dampende Grenswerk Kerk nog eens tegen. Hier komen ze veel beter tot hun recht en geven ze een show waar de energie van af knalt!

Het optreden van My Baby in de Grenswerk Kerk wil ik niet missen en ik sta daar dan ook veel te vroeg voor de deur. Dan trekken heerlijke reggae-geluiden mijn aandacht. Nieuwsgierig loop ik naar de Amigo-stage en word compleet meegezogen door de muziek van The Dubbeez. Het is een jonge Amsterdamse dubreggaeformatie. Niet slecht. Er staat niet voor niets zo veel publiek helemaal uit hun dak te gaan.

Gevolg was wel dat er voor My Baby intussen een lange rij stond. Gelukkig kon ik ook dit bijzondere optreden nog bijwonen.

Dan is het tijd voor de hoofdact van deze dag. Het regent inmiddels maar niemand wil deze geweldige entertainer missen: Jett Rebel. Hij knalt er meteen in en de hits vliegen je gelijk om de oren. Heeft hij er al zoveel gehad? Ja, blijkbaar wel want iedereen zingt en swingt mee. Na ongeveer een half uur kondigt hij Pablo van de Poel en Robin Piso van DeWolff aan. Terwijl Robin de toetsen laat knallen, scheuren de gitaarriffs je om de oren. Wat een energie staat er op het podium. Even later komt My Baby er ook nog bij. Het feest is compleet en ontaardt in een geweldige jamsessie. Dit kun je de mannen van DeWolff en Jett Rebel wel toevertrouwen. My Baby moet even haar weg hierin zoeken maar heeft al snel de juiste richting gevonden. Zwoele dansjes tussen Jelte Tuinstra (Jett Rebel) en Cato van Dijck (My Baby) volgen en het gaat helemaal los op het podium.

Ook al is het flink gaan regenen, iedereen beseft dat er iets unieks gaande is. Wat een geweldige afsluiting van vier mooie dagen.

Dan krijgt Jelte van de organisatie te horen dat ze langer door mogen gaan als ze dit willen. Of ze dit willen? Dat hoef je deze rasmuzikanten niet te vragen en er volgt nog een lange jamsessie waarin vele klassiekers langskomen. Denk onder andere aan "Everyday People" van Sly & The Family Stone. Kortom een optreden dat Venlo lang zal heugen.

De Zomerparkfeesten in het Julianapark van Venlo zijn dankzij de gevarieerde programmering en het geweldige weer dit jaar weer een groot succes, met bezoekersaantallen die naar records neigen. Op naar volgend jaar, een jubileumjaar. Dan bestaat het Zomerparkfeest 40 jaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg