Dag 3 van het Zomerpark-feest Dag 3 van het Zomerpark-feest

Deze mooie zaterdag brengt voor iedereen wat moois

, Antoine Bongers

Dag 3 van het Zomerpark-feest

Deze mooie zaterdag brengt voor iedereen wat moois

Antoine Bongers ,

De programmering van de derde dag van het Zomerparkfeest is zeer gevarieerd: met toppers die bij iedereen bekend zijn tot en met diamantjes die je kunt ontdekken op de kleinere podia.

Bij het grote publiek nog niet echt bekend zijn Dario Mars & The Guillotines. Aanvankelijk is de tent maar half gevuld maar zodra de eerste tonen van rauwe gitaren, gemengd met de soul van zangeres Bineta Saware, klinken, stroomt het vol. Heerlijke muziek bij dit weer en de aanstekelijke danspasjes van de mooie zangeres brengen het publiek in vervoering.

De Mainstage wordt geopend door de Zeeuwse zanger Danny Vera. Hij is met zijn rockabilly vooral bekend geworden als huisband bij Voetbal International. De invloed van Johnny Cash, Roy Orbison en natuurlijk Elvis Presley is duidelijk aanwezig. Hij krijgt moeiteloos het volle veld aan het bewegen en zet een puike show neer. Later op de avond mag hij op het kleine podium van de Grenswerk Kerk nog een kwartiertje aan een klein publiek zijn talent laten horen.

Terwijl Cho+Bokoesam+Xlumzelf met hiphop de tent in beweging zetten is er in de Arena tijd voor cabaret. André Manuel brengt met "Het Geval Apart" een vlijmscherpe show met maatschappijkritiek die niets en niemand spaart. De volle arena moet even wennen aan deze Tukker met zijn accent, maar al snel heeft hij de zaal op zijn hand en laat ze lachen en zet ze aan het denken. Hij zoekt de grens van het toelaatbare op en gaat er soms overheen door taboes te doorbreken. Maar ook muzikaal staat hij z'n mannetje. Met gitaar en zijn scherpe tong zet hij ook muzikaal het publiek aan het denken.

Dan komt de act waarvoor ongetwijfeld de meesten zijn gekomen. De uit het naburige Baarlo afkomstige Kovacs zegt dat ze nog nooit in Venlo heeft gestaan en dan ook zeer vereerd is. Onder de goedkeurende ogen van haar opa en oma, die voor de eerste keer haar live zien optreden, brengt ze een strakke show. De opbouw is rustig en de spanning wordt door de band opgebouwd. Dan verschijnt Kovacs, deze keer met hoed in de stijl van Pharell Williams. Het publiek moet nog wat opgewarmd worden maar al snel komt zij met "My Love" en pakt ze iedereen steeds meer in. Intussen wordt er niemand meer toegelaten op het volle veld. Een toeschouwer-record wordt vandaag, mede dankzij Kovacs, gevestigd.

Bij het optreden daarna, van punkrock-band John Coffey in de ZELT-tent, wordt het proppen. In de tent is voor velen al helemaal geen plaats meer. John Coffey heeft inmiddels zo'n naam opgebouwd dat dat velen het optreden niet in de tent, maar van buiten moeten volgen. Ondanks dat dit hun twaalfde optreden op rij is, spat de energie er van af. De band knalt een portie geluid de tent in en dit wordt als energie opgeslorpt. Een circle pit volgt, zanger David achter de Molen schreeuwt al crowdsurfend zijn talrijke fans toe en de rest van de band knalt door. Wat een energie en ongetwijfeld weer vele fans er bij.

Orlando Julius & The Heliocentrics zetten daarna het feestje op de Mainstage voort. Deze Nigeriaan maakt afrosoul samen met een geweldige band. Op de saxofoon is hij een held maar ook met zijn zang tovert hij de meest stugge danser nog om tot een dansvirtuoos. Het blijkt de perfecte afsluiter voor deze zwoele zomeravond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg