Zomerparkfeest Venlo is geopend Zomerparkfeest Venlo is geopend

The Soft Moon, Afterpartees, Sue the Night, The Cool Quest, Guy Forsyth Blues Band, Emil Landman

, Kees van Zeeland

Zomerparkfeest Venlo is geopend

The Soft Moon, Afterpartees, Sue the Night, The Cool Quest, Guy Forsyth Blues Band, Emil Landman

Kees van Zeeland ,

Het is donderdag 20 augustus 2015, en dat betekent dat het vierdaagse gratis muziekfestival het Zomerparkfeest in Venlo van start gaat. Om 19.30 kon het festival voor geopend worden verklaard, want toen startte de eerste act, het dialectspektakel "Venloos blood". 3voor12 limburg zoomt in op enkele bands die na 21.00 uur van start gingen.

Guy Forsyth Blues Band

Om 21.15 betreedt de Guy Forsyth Bluesband het hoofdpodium. Slow blues die Texas Hillbilly sound over het hoofdterrein laat dwarrelen. Mannen met gitaren, tamboerijnen en mondharmonica's. De parkfeesten in Venlo zijn gewaarschuwd. De lat voor de komende drie dagen is hoog neergelegd door deze gasten.

The Soft Moon

Anders dan de naam doet vermoeden, knalt deze band alles en iedereen omver. Zacht komt in het vocabulaire van deze jongens niet voor. Slepende, aan Soundgarden schatplichtige, bassen begeleiden symfonische toetspartijen, die een kleine intieme tent tot veel enthousiasme dwingen. Deze gasten hebben zonder twijfel vroeger ook naar The Cult geluisterd.

The Afterpartees

In de traditie van Rowwen Heze, wordt deze frisse band aangekondigd op carnavaleske wijze. Een heuse buuttereedner(*) heeft de eer de aankondiging te voltrekken. Vervolgens komt een goed gevuld festival terrein compleet los. De punk rock uit Horst zorgt ervoor dat alle voetjes de planken doen trillen. Met Marco Roelofs (Heideroosjes) en Beppie Kraft (Limburgse Koningin van de carnaval) als special guests, wordt de bezoeker van het Julianapark in Venlo gedwongen het enthousiasme naar een nog hoger niveau te verheffen. Hetgeen zonder enige moeite lukt.

(*) Buuttereedner: beoefenaar van een cabaretvorm waarbij een absurd / satirisch / humoristisch verhaal verteld wordt; cabaretvorm die nauw met het carnaval verbonden is. Meer informatie op de Limburgstalige wikipedia.

Sue The Night

Sue The Night kennen we van het radiohitje The Whale. In aanloop naar de release van hun nieuwe single worden hier vandaag opnames gemaakt voor de videoclip. Op het 3FM Serious Talent stage probeert iedereen zich dan ook in de kijker te springen en dansen. Over de uitgelaten sfeer hoefden Suus en bondgenoten zich echter al lang geen zorgen te maken. De sexy jungle beat had eenieder al de voetjes van de vloer doen jumpen. Dit jaar Serious Talent, volgend jaar Main Stage?

The Cool Quest

Zonder deze jonge hip hop funky soul brothers and one sister te kort te willen doen, kunnen we er niet omheen een vergelijking te maken tussen deze band en Typhoon. Even gemakkelijk brengt The Cool Quest de hele meute aan het springen. Vergezeld door de warme donkere tonen uit de sax, strooit Vincent de lyrics over de dampende dansvloer. Ultieme live festival funkers!

Emil Landman

Emil weet met zijn band, door middel van sferische melodien bij de hele meute voor het 3FM Serious Talent Stage een snaar te raken. Een plek op dit begeerde podium is meer dan verdiend! Tevens geschikt voor huiskamerconcerten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg