Dag twee van het creatiefste festival Dag twee van het creatiefste festival

Het avontuur dat Solar heet!

, Tekst: Camiel Rodigas Foto's: Antoine Bongers

Dag twee van het creatiefste festival

Het avontuur dat Solar heet!

Tekst: Camiel Rodigas Foto's: Antoine Bongers ,

En dan is het tijd voor dag twee! Oftewel dag vier voor de echte die hards.
Dezelfde plek, dezelfde sfeer en wederom een top weertje. Er zijn alleen andere artiesten maar zoals het zaterdag al was, het is nooit alleen de muziek... Er is zoveel meer!!!

En daarmee gaan we ook beginnen: Op naar de camping! Een heel groot hoogtepunt in het weekend is het waterpistolengevecht. Al jaren wordt dit georganiseerd en ook nu is het één groot feest. Wat is nou leuker om in de volle zon gewoon meisjes tegenover de jongens te zetten en elkaar nat te spuiten? Een heel groot succes!!

Op naar het festivalterrein. Daar staat Falco Benz op mainstage. Deze Nederlandse artiest staat bekend om zijn analoge synth house. Dus met andere woorden een perfecte sound om te starten. Hij laat zijn kwaliteiten van 'live' draaien goed horen en laat de liefhebbers genieten van de klanken die uit de speakers knallen. Zijn afsluiter is wellicht ook het bekendste nummer, "Hat Tricks". Deze bewerkt hij ter plekke weer en maakt zijn show een succes!

Kraak & Smaak is een naam van faam en zeker als ze met de volledige live band spelen. Toetsen, bassist, drummer/drumkit en natuurlijk een mix tafel. Deze combi van funk, soul en jazz met flinke invloed van beats zorgt ervoor dat het publiek, dat met velen voor het podium staat, lekker kan genieten. De vocalen van Berenice van Leer en Sebastian passen perfect in deze show. Het enige wat wellicht ontbreekt is het enorm relaxt liggen op dikke banken, zo'n perfecte lounge muziek is het. De afsluiter "Dynamite" is een regelrechte knaller, het gaat los!

In de tussentijd is het weer tijd voor een wandeling, een tripje door de apenkooi (Planet Of The Apes) of naar Rave van Fortuin om mee te schallen op ouderwetse kneiters... Alles is in het thema Cinema.. Dit is goed uitgedokterd. Tot aan de toiletten toe: Fifty Shades Of Brown; toepasselijk.

Terug naar het hoofdpodium. Master of creativity himself: Jett Rebel. Als iemand altijd creatief is, ia hij het wel. Ook bij deze show opent hij met alleen Rick van Wort de drummer en bassist Xander Vrienten. Daarna is het gas geven met zijn hits "Tonight"en "Louise". Het is druk als Jett speelt maar lijkt niet helemaal los te gaan. Jett doet dat daarentegen wél en gooit alles in de strijd. Shirt uit, richting publiek, beetje teasen... Het is een show welke past vandaag op Solar!

Feest! Feest! Feest! La Pegatina is er! Echt? Ja! Vorig jaar stonden ze ook geprogrammeerd maar door het missen van de vlucht konden ze niet komen. Nu daarentegen wél en met meer energie dan ooit te voren. Het is oprecht een groot feest en dikke hits a la "Liquido" - Narcotic gespeeld met een La Pegatina jasje. De drank vliegt door de lucht, iedereen springt op en neer en bij het volgende nummer laten ze het publiek van links naar rechts lopen, te gek! Dat is niet alles: ze pakken uit met confettikanonnen en duiken ook het publiek in met hun trompet en trommels. Goedmaker? Dubbel en dwars!

Tijd voor iets anders: Rauwlab. De tent van Joost van Bellen, de grondlegger van de house. Hier staat Mike Magoo. Deze Utrechtse DJ is flink aan het doorbreken en had een hit met het nummer "Outlines". Nu staat hij in de tent op Solar Weekend en mag hij de show stelen. Het is lekker vol in de tent en er wordt uitgepakt met exentrieke dansers op het podium. Mike heeft er zin in en laat de bas flink uit de boxen knallen. Het publiek waardeert dit en laat dit zien en horen. Een naam om in de gaten te houden.

Een mooi initiatief dit jaar is Ouwehoeah. Hier staan de zes grootste collectieven en ze krijgen van Solar de volledige ruimte om zichzelf in de etalage te zetten. Hier is het op elk moment van de dag één groot feest. Je kunt er niet stiekem langslopen, je aandacht wordt altijd aangetrokken.

Hoe kun je het volgende noemen?? Georganiseerde chaos? Wellicht wel: Nouveau Riche. Deze "supergroep" bestaat vandaag uit vele namen waaronder Jebroer, Mr Polska, Ronnie Flex en Stepherd & Skinto. Het is zoals gezegd chaos op het podium maar ook in het publiek. Er ontstaan mosh pits, mensen springen, er wordt prachtig van links naar rechts gezwaaid en wanneer de beat terugkomt komt iedereen overeind om zich suf te springen. Op het podium gebeuren ook de meest rare digen: elkaar omver trekken, met een fiets opkomen. Kwalitatief echt niet het beste maar qua entertainment wel een prachtig schouwspel.

Dan de afsluiter van het festival: FeestDJRuud. Hij heeft zich prachtig opgewerkt van een heel klein podium op Solar tot een headliner. Dit keer is het een XXL show. Meteen vanf het begin is het volle bak. Samen met DMC, zijn MC laat hij het publiek losgaan.Natuurlijk komen er flink wat hits voorbijmet ook gastartiesten zoals Kraantje Pappie en Jebroer. Daarbij is het altijd spektakel met héél veel opblaasbeesten en andere opblaasbare dingen waar ook mensen mee gingen crowdsurfen. Maar zelfs vuurwerk mocht! Een speciaal moment is toch wel dat de ouders en broer van Ruud het podium op komen en mee kunnen genieten van het immense uitzicht! Helaas is het alweer tijd voor de afsluiter waar uiteraard genoeg loskomt zoals confetti en Co2 kanonnen. Het publiek blijft nog een flinke tijd door zingen ondanks dat het geluid op 0 is. Een perfecte sfeer en een perfect einde voor een geweldig goed, creatief en toch ook muzikaal weekend!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg