Mister and Mississippi verwarmt Maastricht

Warme klanken op eerste zomerse dag van het jaar

Camiel Rodigas ,

Vanwege ziekte hebben ze een show eerder moeten afgelasten, maar nu stond Mister and Mississippi dan eindelijk in de Muziekgieterij te Maastricht. Na in januari te zijn gekomen met een nieuw album genaamd 'We Only Part To Meet Again' is nu weer de tijd gekomen om veel shows te geven. Eens zien wat de kersverse 3FM winnaar in de categorie Alternative laat horen!

Het begint allemaal heel donker, met veel geluid. Wat gaat er komen? Een hele fijne opener! Dat is wel duidelijk met het nummer 'Shape Shifter'.

Zangeres Maxime Berlag (zonder hoedje!) heeft meteen de juiste toon en samen met de band brengt ze Maastricht in enkele seconden in vervoering. Zonder twijfel wordt daarna met hun single van de tweede plaat gestart: 'Meet Me At The Lighthouse'. Samen met het nummer 'Southern Comfort' zorgt dat ervoor dat de Muziekgieterij bijna ademloos staat te kijken en luisteren.

Dit komt natuurlijk door de pure, rauwe stem van Maxime en wellicht helpt ook de warme woensdag mee. Maar niet alleen Maxime draagt de show, ook drummer Samgar Jacobs laat zijn kunsten horen. Mede door zijn strakke ritmes blijft alles in toom. Maar dan moeten we ook niet topgitarist Tom Broshuis vergeten (die stiekem een beetje verstopt zat achter een pilaar) en bijna-alleskunner Danny van Tiggele. Het zijn stuk voor stuk muzikanten die houden van muziek maken en dat hoor je in elk nummer terug.

Zo ook bij het nummer 'In Between'. Vanuit een fijne rustige opbouw ontstaat er een uitermate bombastische sfeer. Er wordt wat gekleurd buiten de randjes maar dat is alleen maar mooi!

Ook het hele pure van de titelsong 'We Only Part To Meet Again' past perfect op deze warme avond in april.

Niet alleen nummers van het nieuwe album worden gespeeld, ook nummers van album #1 komen voorbij. Het tempo vliegt omhoog tijdens het folky 'Follow The Sun'. Het publiek kan niet meer stilstaan en je merkt dat het enthousiasme van het publiek de band enorm goed doet.

Vervolgens de hits: 'Same Room, Different House' en 'Northern Sky', hun doorbraak.

Als toegift hebben Maxime, Samgar, Tom en Danny iets moois in petto. Geheel akoestisch met het publiek knusjes bij elkaar, speelt de band 'Nemo Nobody' en vervolgens laat ze het publiek meezingen. Het zorgt ervoor dat de warmte niet alleen buiten is maar ook volledig in de Muziekgieterij zelf.

Het publiek is zeer tevreden, de band straalt van genot. Conclusie: het was een complete, warme, muzikale avond. Krachtig als het krachtig moet zijn, heel erg puur en eigen als de situatie hier om vraagt.