Onvergetelijk afscheidsconcert MADI

Band van Noelle de Bie start in nieuwe samenstelling

Tekst: Jos Nabuurs, Foto's: Marcel Degens ,

De band MADI, genoemd naar frontvrouw Madi Hermens, zet er een punt achter. 3voor12 limburg hield een afscheidsinterview met de zangeres (zie elders op onze website), maar niet vóórdat de band een afscheidsconcert verzorgde dat onze gastschrijver niet anders kon typeren dan: onvergetelijk! Hier volgt het concertverslag.

Tijdens het afscheidsconcert van MADI in Poppodium de Nieuwe Nor te Heerlen geen tranen, maar vooral fijne herinneringen, vriendschap en verbondenheid door de mooie popsongs. Het afscheidsconcert van de band lijkt wel een passende illustratie bij de mooie woorden "An End Has A Start" van Tom Smith van The Editors.

Noelle de Bie en haar nieuwe band vormen vanavond het voorprogramma. Het is voor deze band het allereerste optreden in nieuwe formatie. Noelle de Bie maakt indruk met haar authentieke zang en gitaarspel. Bassist Cody Soudant (ex-Fin de Siècle), Kevin Furth (voormalig drummer van Pitch Stone) en Christiaan Martens (op keyboards) maken de nieuwe band compleet.

Hier en daar is de band nog zoekende, maar dat mag bij een eerste optreden. Verrassende elementen van Jazz en Soul zijn terug te horen in de liedjes met een knipoog naar Lauren Hill en Amy Winehouse. Met de zomer in aantocht zal Noelle de Bie en haar band terug zijn te vinden op menig Limburgse Festivals.

Het publiek in de Nieuwe Nor is enthousiast. In het prachtig mooie witte licht van de Nieuwe Nor stralen Noelle de Bie en haar band. Het voorprogramma vormen voor MADI blijkt een dankbare uitdaging. Missie geslaagd.

Het optreden van MADI kent een perfecte omlijsting. Alles wat er nodig is voor een onvergetelijk avond is aanwezig. Perfect geluid, een prachtige lichtshow en natuurlijk: MADI.

De meeste optredens van MADI hebben plaatsgevonden in de Nieuwe Nor in Heerlen. Vandaar de keus voor deze locatie, aldus zangeres Madi Hermens en gitarist Sander Ruijters. De zaal is vol met fans in alle leeftijden. Van tien tot circa tachtig jaar oud.

Het succesvolle format van MADI staat voor toegankelijke popsongs, technisch perfect uitgevoerd. De gouden stem van Madi Hermens in combinatie met haar prachtige verschijning on stage maken het afscheidsconcert tot een bijzondere "hier en nu beleving".

Met flashbacks: vele bereikte mijlpalen zoals Pinkpop, De Wereld Draait Door, Giel Beelen en 3 FM en zelfs buitenlandse tournees worden benoemd. Anekdotes rondom de optredens, de keuze en uitvoering van covers en de voorliefde voor The Beatles komen aan bod.

De anekdotes worden gebruikt als introductie op de prachtige songs. Zowaar speelt de band vanavond een prachtig nieuw nummer: "Dagger Down". Het doet het publiek helaas wel beseffen dat het sprookje voorbij is.

"Fix You" is de cover van Coldplay waarbij Tirsa Creusen MADI begeleidt op gitaar. Het zijn vrienden die hier vanavond op het podium staan.

Aan de band MADI komt een eind, maar dat betekent allerminst dat Madi Hermens nooit meer op een podium zal staan. Een optreden waarbij ze solo gaat, staat al in de planning. Sander Ruijters speelt in Nbraska. Wellicht dat alle bandleden hun eigen weg zullen vinden in de Limburgse of Nederlandse popscene.

De start is vanavond gemaakt. De beste songs worden gespeeld op het einde van de set: "I Still Do" en "Heartbeat". In het up tempo nummer "Kings" wordt de link gelegd met de naderende Koningsdag. Bij het verlaten van de Nieuwe Nor is mijn beleving van het afscheidsconcert het best te typeren met de woorden: You are All Kings (and Queens)! Bedankt MADI.