Wallace Vanborn en John Coffey in de Muziekgieterij

Lekker de haren laten wapperen in Maastricht

Nadia Hagen ,

De Maastrichtse poptempel Muziekgieterij luidde het paasweekend in met wederom een mooi affiche. Twee goede bands op het podium om dit lange weekend met een luide knal te beginnen.
Daar moet je bij zijn, dat moet je meemaken.

John Coffey is inmiddels niet meer weg te denken binnen de Nederlandse scene. Een band die garant staat voor een goed optreden. Ook vanavond in Maastricht spat de energie er weer vanaf. De mannen moesten er even aan wennen dat ze het voorprogramma zijn. Dat weerhoudt ze er niet van om een erg strakke show neer te zetten. Vanaf de eerste minuut gaat het los. De gitaren beuken, zanger David achter de Molen schreeuwt en zingt alsof zijn leven ervan af hangt. Het publiek doet volop mee; er ontstaat een moshpit, er wordt vrolijk mee gezongen en van het podium af gesprongen. 

De band bewijst terecht een vaste waarde te zijn in Nederland. En timmert behoorlijk aan de weg in het buitenland. De bezoekers zouden het niet erg gevonden hebben als deze jongens de hoofdact van de avond waren geweest. Genoten wordt er absoluut door de mensen. John Coffey komt zeker terug naar Maastricht, al was het alleen al voor de goede catering voor de band. Want dat compliment mag de Muziekgieterij ook nog in ontvangst nemen.

Wallace Vanborn komt uit buurland Belgie. Daar zijn ze al een grote band, aangezien ze het Sportpaleis in Antwerpen moeiteloos vol krijgen. Hun nieuwe album The Orb We Absorb is de aanleiding voor een tour met een aantal data in Nederland.

De Gentse stonerrock klinkt erg lekker door de grote zaal. Minder energie dan het voorprogramma, maar dat deert verder niemand. De mannen verstaan de kunst van het geven van een goed en gedegen optreden. Het gros van de bezoekers is voor John Coffey gekomen maar dat weerhoudt Wallace Vanborn er niet van om Maastricht voor zich te winnen.
Gewoon een erg goede band met erg goede muziek. En dan overtuig je vanzelf.

Een Goede Vrijdag in Maastricht, dat was het zeker. Met een goed gevoel verliet eenieder de Muziekgieterij om te gaan genieten van de eieren en de chocolade.