Storm na de stilte

Young Pioneers blogt verder

Ron van der Sterren ,

En toen was het stil. Lang. Stil. Een vooropgezet plan? Dat zou teveel eer zijn voor het team achter Young Pioneers. Feit blijft dat we pionieren, ook bij het vinden van de beste manier om een orkest dat nog niet bestaat onder de aandacht te brengen. Een nieuw blog over de muzikale tocht van Young Pioneers.

We presenteerden ons op Mama’s Pride nog voor de groep een groep was. Die ontmoeting daar op dat podium in Geleen, dat was letterlijk de tweede kennismaking van de Young Pioneers deelnemers. Tja, dan vraag je erom, zou je kunnen zeggen… We hadden het misschien nog kunnen spinnen als een geslaagde bonding-actie. Want de groep bleef overeind en sleepte zich moedig door dat moment heen. Is ook echt waar: Young Pioneers als groep werd daar op het podium in Geleen geboren. Maar we zijn geen politieke partij en jullie ook niet achterlijk. Over het optreden zelf hoeven we daarom niet lang te discussiëren. Dat was een “eens maar nooit meer”-actie, beloofd. Het volgende dat je van ons hoort, zal op zijn minst een echt orkest tonen. Maar geef toe, we beloofden te experimenteren en dat deden we ;-)

Genoeg daarover. Het ligt achter ons. En ook de stilte na die eerste storm is voorbij vanaf nu. De eerste repetities vonden al plaats in de zomer en de sessies beginnen intenser en regelmatiger te worden. De komende maanden moeten de touwtjes echt bij elkaar komen. We hopen ook dat jullie de komende tijd gaan aanhaken. De eerste kans daarvoor is onze #soundoftheday actie. Op  www.youngpioneers.nl/doemee kun je al zien hoe makkelijk je mee kunt doen om én de kunst een warm hart toe te dragen én als co-producer er ook nog beter van kan worden. Wij hebben er niet alleen vertrouwen in, maar vooral ook heel veel zin in de reis die ons nog wacht.