Southern Sunrise blijft doen waar ze goed in zijn

Lieflijke liedjes met inhoud

Camiel Rodigas ,

De in Brighton (UK) opgerichte band Southern Sunrise komt na de eerste EP Brighton in 2013 dit jaar met een nieuwe EP aan: Feels Like Home. Na die eerste EP zijn ze naar Nederland gekomen om zich verder te ontwikkelen en hebben zich versterkt met andere muzikanten, een nieuwe tour en hebben gewerkt aan de nieuwe EP waarbij Pablo van de Poel (DeWolff, Catawba River Fox) de productie mocht gaan doen. Daarnaast zijn enkele gastmuzikanten voor een aantal tracks ingezet en zijn er wat experimenten op muzikaal gebied uitgeprobeerd. 3voor12 limburg heeft geluisterd hoe dit heeft uitgepakt.

Ondanks dat het 'maar' vier nummers zijn, heb je het idee dat je een hele wereldreis maakt. De EP heeft een grote variëteit aan onderwerpen erop staan. Om gewoon te beginnen met het eerste liedje 'Red Sun Calling', het reizen naar een geliefde. De fijne stem van zangeres Shonagh MacLeod neemt je daadwerkelijk op reis en dropt je daarna lieflijk neer bij het volgende nummer of bij je geliefde... Wie weet.

Dat volgende liedje heeft meer dat folky, country geluid. Dit komt onder andere door de hulp van Stefan Wolfs (Catawba River Fox); hij speelt op de pedal steel en dat voegt een extra dimensie toe. 'Closer' gaat ook over de liefde en de aantrekkingskracht van of naar iemand en het daarbij op het gemak stellen van diegene. Je duikt in het diepe en komt er goed uit.

'Elspeth' is het meest uptempo nummer van de EP. Het gaat over de relatie tussen MacLeod en haar zusje. Dit wordt in een zeer vrolijk jasje verteld en je gaat onbewust lekker meetikken. Ook de achtergrondzang geeft net dat beetje extra. Leuk om te horen.
Afsluiter 'Feels Like Home' gaat over telefoongesprekken tussen MacLeod en haar moeder. Deze gesprekken hebben ervoor gezorgd dat zij van haar heimwee afkwam. Ook hier wordt Stefan Wolfs ingezet om de pedal steel te laten klinken. Hierin valt meer iets rust en kalmte te horen, iets dat ook goed past bij Southern Sunrise.

Al met al een heel lekker klinkende EP. Uiteraard een hele fijne stem om te horen maar daarnaast is alles ook op muzikaal gebied heel sterk. Natuurlijk niet onbelangrijk. Dit allemaal geeft het toch iets extra's. Daarbij heeft het vele optreden en opdoen van meer ervaring waarschijnlijk geholpen in dit proces. Natuurlijk is er nog genoeg ruimte om te groeien en dit zal vast ook gebeuren.

Op 25 september zal in Poppodium Volt te Sittard de presentatie plaatsvinden van de EP Feels Like Home. De nieuwe EP en kaarten voor deze show en zijn te winnen. Check de Facebook-pagina van 3voor12 limburg.