10 Vragen Met...

Jasper Hesselink van No Man's Valley

Joséphine Kurvers ,

In het dagelijks leven is hij docent Engels en vader van twee kinderen. Naast die drukke schema is Jasper Hesselink zanger in de band No Man's Valley. Vandaag wordt de nieuwe single The Wolves Are Coming uitgebracht. Hesselink vertelt in deze editie van 10 Vragen Met... meer over de band en de nieuwe single die eigenlijk als een grap begon.

Hoe is No Man's Valley ontstaan en hoe ben jij bij de band terecht gekomen?

"No Man's Valley is een aantal jaar geleden gestart in Horst vanuit een coverband. Toen de vorige zanger naar Thailand verhuisde ben bij de band gekomen. Ik zocht toen na het stoppen van de band neWax een nieuwe uitdaging en die vond ik in Horst."

Hoe onderscheiden jullie je van andere bands?"

"We proberen boven alles rock clichés te vermijden. Bovendien denk ik dat je moeilijk een vinger kunt leggen op onze sound en dat we ons hiermee ook onderscheiden.

Waarin vinden jullie inspiratie voor het maken van muziek?

"Op dit moment komt de inspiratie vooral uit onze gezamelijke energie tijdens de repetities. Dat klinkt misschien wat vaag, maar ik ben erg blij mee. We vullen elkaar qua ideeën erg goed aan, waardoor we best vlot nummers kunnen schrijven."

Is de muziek die jullie maken ook muziek die jullie zelf zouden luisteren of totaal niet?

"Ja en nee. We houden allemaal van bands als The Doors, Pink Floyd, Nick Cave, Queens Of The Stone Age, Mark Lanegan, De Staat en noem maar op. De invloeden van deze artiesten zijn ook terug te horen in onze sound. Maar ikzelf ben ook ontzettend metal en bands als Converge, Neurosis en Mastodon. Dat klinkt natuurlijk net een tikkeltje anders dan No Man's Valley."

Kun je wat meer vertellen over de EP ..And Four Other Songs?

"Toen ik bij de band kwam, waren alle nummers die ze hadden geschreven met de vorige zanger. We zijn daarom gaan sleutelen aan het werk met mijn invuling. Vervolgens hebben we besloten om alles zelf op te nemen in de oefenenruimte. We waren zo tevreden met het resultaat dat we het professioneel hebben laten masteren door Wessel Oltheten. Uitiendelijk hebben we begin dit jaar een release feestje gegeven om de EP te vieren en zijn we daarna meteen verder gaan schrijven aan een full-length voor in de toekomst."

Vandaag komt de single The Wolves Are Coming uit. Wat is het verhaal achter dit nummer?

"Eigenlijk is het nummer begonnen als grap. We hebben min of meer berekend welke akkoorden je moet gebruiken voor een "tophit" en het eerste beste idee was dus het nummer The Wolves Are Coming. Stiekem vonden we het best vet geworden en besloten we om de gok te wagen. Bij een tophit hoort natuurlijk een videoclip. Alleen hadden we hier geen geld meer voor dus hebben we sponsoren gezocht. Die vonden we in bedrijven, waardoor met Ruis Producties uit Horst een vette vlip hebben geschoten in één dag. Vandaag is dus de release ervan."

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om deze single in Sputnik Studio in België op te nemen?

"Joes van Sputnik reageerde gewoon het leukste op onze vragen. Ook bleek bij een ontzettend toffe gast te zijn om mee samen te werken. Hij heeft veel productievoorstellen gedaan en het geheel had zonder hem nooit zo gekonken zoals het nu doet. Daarnaast hebben ze natuurlijk lekkerdere biertjes in België."

Wat kunnen we hierna van No Man's Valley verwachten?

"Eerst kijken of we de Hitkrant kunnen halen met onze single en daarna waarschijnlijk een hoop kinderfeestjes en braderieën... Nee, even serieus: onze droom is een full-lenght op vinyl uitbrengen. Daar gaan we de komende tijd hard aan werken. En hopelijk wat meer spelen in het buitenland, want onze tijd in België smaakte naar meer. Een (support)tour door Europa zou ontzettend gaaf zijn. We proberen hier en daar buitenlandse contacten te leggen dus wie weet. Maar eerst dus de full-length."

Wat zal je altijd bij blijven van wat je tot nu toe met No Man's Valley hebt meegemaakt?

"Want ons, denk ik, altijd bij zal blijven, is mijn eerste optreden met de band in Paradiso. Ik had net drie keer met ze geoefenend toen we een wedstrijd wonnen waarmee we een festival mochten afsluiten in de grote zaal van Paradiso die helemaal vol was. Ik ben nog nooit zó zenuwachtig geweest voor iets. Vlak voor we op moesten was ik zo wit als mijn shirt, maar het was ontzettend gaaf."

Tot slot, waar kunnen we die tophit van jullie beluisteren en bekijken?

"Dat kan hier: youtu.be/viN8MhEvOVc Bekijk onze clip, kom eens op bezoek bij een optreden en like ons op Facebook!".

We zijn nog steeds op zoek naar Limburgse muzikanten, bands of mensen die iets betekenen voor de Limburgse scene. Lijkt het je leuk om geïnterviewd te worden voor onze rubriek? Stuur dan een email aan info@3voor12.nl onder vermelding van “aanmelding interviewrubriek” en wie weet sta jij in de volgende editie van 10 vragen met...