3voor12 limburg nieuwsflits

Over Drunken Dreams, opRoer, Geleen Calling, Lesoir, Martinus en HOOP Muziek

Joséphine Kurvers ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf nieuws of tips uit de regio? Mail het naar info@3voor12limburg.nl

Sander Gommans gaat Drunken Dreams coachen

Afgelopen zaterdag kwamen alle landelijke acts geslecteerd voor Popsport 2014, samen voor de KickOff. Daar kregen de acts, na een kort optreden, een persoonlijke coach toegewezen. Voor het Limburgse Drunken Dreams is dat Sander Gommans van After Forever. Samen gaan ze de de komende maanden aan de slag om te werken aan hun specifieke doelen. Op 22 november mogen ze dan laten horen wat ze in huis hebben in de finale van PopSport.

ECI Cultuurfabriek als cultureel hart tijdens opRoer

Vrijdag 12 en zaterdag 13 september vindt opRoer plaats in Roermond en dienst als startschot van Cultureel Roermond. Door de stad Roermond is een wervelende route uitgestippeld met als cultureel hart ECI Cultuurfabriek. Hier zullen op de vrijdag Number Nine (Utrecht) en Clockwork Radio (Manchester) spelen. 

Kijk voor meer informatie op: www.ecicultuurfabriek.nl/nl/programma/details/7/2440

Geleen Calling haalt Amatorski naar Sittard

Festival Geleen Calling in samenwerking met Poppodium Volt haalt Amatorski naar Sittard. Eerder dit jaar stonden de Belgen nog op Best Kept Secret en Pukkelpop, maar misschien ken je ze wel van het nummer Come Home dat gebruikt werd voor een reclame van een mineraalwater. Het voorprogramma wordt verzorgd door Nunki. 

Meer informatie: www.geleencalling.nl/

Voorproefje nieuw werk Lesoir

Het Maastrichtse Lesoir timmert hard aan de weg en en stond afgelopen weekend op Bruis Festival. Ook komt er een nieuw album aan dat de titel Luctor Et Emergo zal gaan dragen. Ze werkten voor de plaat samen met producer John Cornfield (Muse, Supergrass, Stone Roses).

Als voorproefje op wat komen gaat heeft Lesoir de volgende video online geplaatst. Bekijk 'm hier: www.reverbnation.com/q/52eew1

Martinus presenteert debuut EP

De heren van Martinus uit Elsloo maken muziek die het beste omschreven kan worden als een samensmelting van malncholische folk en americana. Op een sferische manier vertelt Martinus over het alledaagse leven in de liedjes. Dit heeft geleidt tot een debuut EP die bijna klaar is. Op 8 november zal Martinus deze plaat presenteren in de Abshoave in Munstergeleen.

Voor meer informatie ga je naar: www.facebook.com/martinusmusic

Tweede editie benefietfestival HOOP Muziek

Op zondag 21 september organiseren vrienden van Ut Platvorm de tweede editie van Hoop Muziek in Ernesto's Catina Mexicana te Sittard. HOOP Muziek is een benefietfestival waarbij het entreegeld volledig naar Stichting Hoop gaat, een organisatie die zich bezig houdt met het geven van bekendheid aan stamceldonatie. Onder andere de Limburgse bands The New Habit (Sittard) en Martinus (Elsloo) zullen op dit festival spelen.

Meer weten? Kijk op: www.facebook.com/events/1656290727930359/