Shiverburn wil meespelen in de rockscene

Band geeft met "One Step Closer" statement af

Antoine Bongers ,

Veel beginnende bands zullen dromen van de stormachtige ontwikkeling die Shiverburn momenteel doormaakt. Na ongeveer een jaar al de eerste EP die ook nog eens goed ontvangen wordt.

Heavy Rock On Fire

Shiverburn is een hardrockband met zijn oorsprong in Rockcity, in het klokgebouw te Eindhoven. De vijftallige, gedeeltelijk Limburgse bezetting bestaat uit: 

- Sanne Heuyerjans - Vocals

- Erwin Jongenelen - Guitar

- Martijn de Lauw - Guitar/Backing vocals

- Luigi Nabuurs - Drums

- Gerrit Meulendijks - Bass

De band is gevormd rond Sanne, het vrouwelijke gezicht van de band die in 2013 een oproep plaatste wie er samen met haar een band wilde vormen. Na zes jaar als zangeres in een band te hebben gezongen wilde ze een rockband. Rockcity, boven het klokgebouw in Eindhoven bleek een vruchtbare plaats te zijn. Hier waren al snel enkele enthousiaste bandleden gevonden. Shiverburn wil lekkere amerikaanse rock maken maar wel vooral eigen werk spelen. Inspiratie wordt gehaald van bands als Nickelback, Paramore en Halestorm. Het is vooral Luigi die een idee aan de groep voorlegt en gezamelijk wordt er een geheel van gemaakt waarbij de eigen sound niet uit het oog verloren wordt.

De ambitie is hoog. Alle vijf willen hun brood in de muziek verdienen en de band heeft inmiddels een uitgebreid netwerk. Dit resulteerde al in diverse optredens. Met een geweldig energieke show zorgt Shiverburn dat je ze niet snel vergeet en dat ze opvallen in het muzikale circuit. Dit resulteerde al snel in een samenwerking met Robin van Loenen (Destine) met als resultaat het uitbrengen van de EP - One Step Closer.

One Step Closer

Met Robin van Loenen als producer heeft Shiverburn een sterke debuut EP afgeleverd. Met One Step Closer geeft Shiverburn een prima visitekaartje af. De vier nummers zijn strak geproduceerd en liggen lekker in het gehoor. Met "Explanation" laten ze gelijk horen dat met hun niet te spotten valt. Sterk gitaarwerk neemt je mee naar de drums waarna Sanne je laat horen een prima zangeres voor dit genre te zijn. De titeltrack "One Step Closer" is minder hard en lijkt voor het grote publiek geproduceerd te zijn. Een prima track om je in de kijker te spelen. Op "Last One Standing" worden stevige gitaarritmes weer prima gecombineerd met de prachtige zang van Sanne. In het laatste nummer "Fighters" zingt Sanne "We are the fighters", een typering die de band zich gerust mag aanmeten. Op de vraag waar de band naar toe wil werken is men heel duidelijk. Op korte termijn moet Shiverburn een plaats in de Nederlandse rockscene hebben veroverd. Een band met een live reputatie waar men niet meer omheen kan. Bij de EP release is dit duidelijk gelukt. Een volle zaal in het klokgebouw en fantastische reacties.

Het al gevarieerde Nederlandse muzieklandschap is weer een originele en ambitieuze rockband rijker. Een band waar wij nog veel van gaan horen.