De gekke boys van De Jeugd van Tegenwoordig zetten Volt op z'n kop

"Is dit jullie studio?"

Joséphine Kurvers ,

In samenwerking met Sint Roza Festival brengt poppodium Volt De Jeugd van Tegenwoordig naar Sittard. Rapper Bokoesam verzorgt het voorprogramma.

"Ik ben Bokoesam", zegt de Amsterdamse rapper, terwijl hij het publiek vraagt wat dichter bij te komen. "Ik bijt niet". Toch blijft het merendeel op een afstandje kijken naar wat de rapformatie vanavond brengt. Dat blijft zo wanneer DJ Flow Real plaatsneemt achter zijn draaitafels. Slechts een enkeling kan zijn inspanningen écht waarderen.

Wanneer de heren van De Jeugd van Tegenwoordig het podium betreden is de volledige aandacht op hen gevestigd. Toch moeten Vieze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo flink hun best doen om de zaal mee te krijgen. Zelfs als ze vrij vroeg in de set trakteren op hun oude hit Watskeburt?!. Met woorden als "dat kan harder" en "is dit jullie studio?", zweept Faberyayo de fans nog meer op. Want het spelen van Gekke Boys, waar de zaal om roept, dat hebben de fans nog lang niet verdiend volgens hem. Toch lukt het de Jeugd om de zaal los te krijgen. Het is duidelijk dat deze gekke jongens naast plezier hebben op de planken, ook heel goed weten hoe ze een show moeten geven. 

Vieze Fur gooit er een schepje bovenop en springt pubiek in. Hij laat zich al crowdsurfend naar de bar vervoeren. "Mag ik een vodka Spa rood?". Ook het publiek wordt getrakteerd op een drankje. Vieze Fur giet, wanneer hij weer teruggekeerd op het podium is, de monden van de mensen vooraan vol met drank. Als klap op de vuurpijl wordt dan eindelijk Gekke Boys uit de kast getrokken. Nu kan iedereen met een voldaan gevoel naar huis.