Poppodium Grenswerk opent haar deuren

Ga het met eigen ogen zien. Ervaren.

Angelique Leurs, Erwin Verbeek (foto's) ,

Vroeger ooit mijn eerste concerten bezocht bij het O.O.C. In de Heutzstraat, daarna zelden een voet binnen gezet bij de opvolger, Perron55, en nu mocht ik dan naar de opening van het nieuwe poppodium van Venlo, Grenswerk. Ik heb het van een braakliggend terrein, letterlijk opgebouwd zien worden, een hele grote blokkendoos met grote ramen die dit beeld alleen maar versterken. Venlo (en omstreken) kan alleen maar trots zijn op deze poptempel.

We komen aan over de rode loper en het gebouw straalt aan de buitenkant al een soort van belofte uit met zn uitgekiende verlichting. Vol verwachting betreden we de poptempel en.....wow! Dit overtreft werkelijk al mijn verwachtingen. 

Het oogt ruim en modern. Eerst langs de kassa/balie om dan de gang van de benedenverdieping te komen. Hier vind je kluisjes, kapstokken en je ziet meteen een lange trap waar geen einde aan lijkt te komen, naar boven. Voor de mensen die al moe worden bij het idee, of minder mobiel zijn, er is ook een lift.

De benedenverdieping herbergt ook de oefenruimtes, ook met grote ramen uitgerust, waar je omheen kunt lopen en een eetcafé, waardoor de drempel, om eens een kijkje te komen nemen, extra laag wordt. Nadat mijn collega en ik de klim aangegaan zijn, staan we op de eerste verdieping, met een ruime foyer inclusief bar en ingang naar de zaal. En, het begint op een reclamepraatje te lijken, ook deze zorgt ervoor dat wij, wederom, met open mond om ons heen staan te kijken. Je ziet dat er kosten nog moeite gespaard zijn en dat overal heel goed over na is gedacht. Dit is een zaal waar artiesten graag op willen treden. Zeker weten.

Aan weerskanten van de zaal kun je via trappen naar boven. Daar is een riant balkon, van waar je goed zicht op het podium hebt.  Maar het allermooiste heb ik voor het laatst bewaard: de toiletten, jawel. Bijna een wellness beleving. Maar nu weer even serieus. 

In het gebouw zijn diverse podia bezet met acts en na de officiele opening is het dan zover: Er kan weer gerockt worden in een poptempel in Venlo. Peter Beeker en Ongenode Gaste zorgen voor een succesvolle thuiswedstrijd. The Silverfaces, Ares, The Cannonball Johnsons, Peter Beeker & Ongenode Gaste, DJ David Ghetto, Stef Classens en Slick Vic luisteren de opening muzikaal op. Dat doen directeur Dustin van Rhienen en zijn kompanen goed.

Dit nieuwe poppodium is niet zomaar een concertzaal. Dit is niet alleen maar een aanwinst voor Venlo, dit is een aanwinst voor de hele regio. Grensoverschrijdend!  Dit stukje had eigenlijk geschreven moeten zijn in louter superlatieven, maar dat leest zich niet makkelijk. En het zou overdreven lijken. Maar geloof me als ik zeg dat dit stukje het podium nog lang niet de eer aandoet die het verdient. 

Aan de programmering zal het niet liggen, deze is zo gevarieerd. En mocht je nu geen muziek liefhebber zijn, ga dan eens een keer een kopje koffie drinken of een pizza eten in het eetcafé, maar hoe dan ook: dit gebouw moet je gewoon een keer van binnen gezien hebben. Hier is iets neergezet waar heel Venlo met recht trots op mag zijn!