Fiction Plane in de Nieuwe Nor

Voorprogramma verzorgd door Atlantic Attraction

Ruud Everaerts, foto's: Mitchell Giebels ,

Hoe gaat het eigenlijk nog met de zoon van popicoon Sting? Laatste wat we over Joe Sumner hoorden was dat hij aan de weg timmerde met zijn band Fiction Plane. Daar is hij inmiddels al meer dan tien jaar zanger en bassist. Op 11 oktober 2014 stond deze band in de Nieuwe Nor in Heerlen.

Joe Sumner, zoon van Gordon Sumner is dus zanger en bassist, net als zijn vader. Het bloed kroop waarschijnlijk waar het niet gaan kon. Dat maakte het voor Sumner niet makkelijker om uit de schaduw van zijn vader te treden. Hij zal er ook wel van balen dat ook dit artikel opent met het noemen van de naam van zijn vader: Sting.

Terwijl Fiction Plane toch ook het een en ander als eigen wapenfeiten kan aanvoeren. Een single ("Two Sisters") heeft het geschopt tot 3FM Megahit in 2007, en bereikte de 25ste plaats in de Nederlandse Top 100 (in België werd zelfs positie 4 bereikt). Het is niet het megasucces dat Sting en The Police ooit kenden, maar wel iets dat de interesse kan opwekken.

3voor12 limburg was aanwezig bij een concert in Heerlen. Onze fotograaf knipte de bijgaande foto's. Bij een Britse band die absoluut een bijzonder plekje in haar hart zal hebben bewaard voor Nederland. Het enige live album dat ze ooit uitbrachten, is namelijk opgenomen in, en heet: "Paradiso".

In het voorprogramma stond Atlantic Attraction. Afkomstig uit Den Haag, maar het gaat om een vierkoppige gitaarrockformatie met een internationaal geluid, die eerder al opende voor Kensington, Face Tomorrow en Young The Giant.