Ontwikkeling staat centraal tijdens Popronde

Interview met Sunday Kids

Camiel Rodigas ,

Nog even uitpuffend na het optreden zit zanger Folkert Lodewijks buiten op het terras van Café Dwaas. Ondanks een verkoudheidje heeft hij zich volledig kunnen geven. Later komt drummer Jan Mars er ook bijzitten. Eens kijken wat de status is van de band uit Amsterdam...

Jullie zijn nu al een tijdje bezig met de Popronde... Hoe gaat het met de ontwikkeling van jullie?

"Je merkt goed dat we steeds stabieler worden. We hebben een standaard tijd dat we spelen en in die tijd bouwen we dus ook een set. Die set wordt sterker en je merkt ook in het spelen zelf altijd wat vooruitgang. Ondertussen na 10 of 12 optredens in de Popronde mag dat ook wel."

Wat was de tofste plek om te spelen tot nu toe?

"Wageningen". Dit was sowieso een grote kroeg en die stond ook helemaal vol. Die sfeer was toen heel erg goed en dat maakt het allemaal wel een stuk makkelijker. Ook hier vandaag in Sittard was de sfeer heel fijn maar dan heb je het verschil dat het natuurlijk een stuk kleiner is."

Zitten er grote verschillen in de optredens?

"Jazeker. Kijk, bij de Popronde weet je nooit wat je publiek is of kan worden. Of er veel of weinig mensen komen. De ene keer moet je keihard werken om de mensen mee te krijgen, de andere keer is het zo geweldig dat alles bij vanzelf gaat. Maar juist dat harde werken maakt ons beter, dat is natuurlijk wel een doel."

Daarover gesproken: Jullie doelen voor de toekomst?

"Het grote doel is toch wel een echte plaat. Dit willen we ook in maart/april 2015 realiseren. Verder staat er ook weer op de planning om weer naar Engeland en Ierland te gaan om optredens te gaan verzorgen. Daarnaast hopen we wel ook op festivals te gaan spelen deze zomer, daar zullen we ook natuurlijk veel van leren."

Jullie sound is een mix van blues, rock en Americana. Waar komt dit vandaan?

"Dat zit denk ik gewoon in ons. Een beetje roots, beetje moderniteit erin. Alles samen maakt ons dit geheel. Het zorgt voor echtheid, die echtheid komt uit ons hart. Wij houden van die stijlen. Pure muziek zorgt ook voor kwaliteit. Dat is het belangrijkste voor onze muziek."
 

Jullie zijn bezig met een nieuwe CD. Hoe gaat de opzet van hiervan zijn? Want live klinken jullie een stuk harder dan op jullie vorige plaat?

"Ja, het zal waarschijnlijk iets meer in de trant worden van het live concept. Die verandering is eigenlijk pas echt ontstaan tijdens het spelen. Maar die verandering is ook beter en verandering is nieuw. Het past bij ons en zo ontwikkelen we ons ook meer."