Knarsetand laat de tanden zien

De vrijgekomen energie laat iedereen in NIEUWE NOR dansen

Camiel Rodigas, Marcel Degens (foto's) ,

Knarsetand staat na Mama’s Pride in mei weer in Zuid-Limburg op het podium. Dit keer met een dak boven hun hoofd. Toch zal dit dak met gemak eraf worden gespeeld, wat een energie en beleving bij de band die vrijdag uit elf man bestond waar het normaal tien is. Klaar voor een avond vol gypsy, ska, reggae, drum ’n bass én dubstep!

Ook al was het begin van Knarsetand enorm knallend en energiek met het nummer ‘Realise Paradise’, het publiek blijft eventjes op afstand staan kijken... Hoe gaat dit verlopen? Nadat oprichter, rapper en producer Martijn Holtslag vraagt om dichterbij te komen wordt dit in eerste instantie aarzelend gedaan. Miou Amadée is vanaf moment één het stralende middenpunt op het podium en niet alleen in vocale zin. Het podium staat zoals gezegd met elf man helemaal vol, elke centimeter is gebruikt! Vier blazers, drummer, bassist, keyboard, keytar, twee gitaristen en Miou zelf uiteraard. 

Na een paar nummers warmdraaien komt het publiek nog meer naar voren en begint lekker te dansen. Dit heeft zeker ook te maken met de sterke overgangen van bijvoorbeeld keiharde dubstep naar Spaanse invloeden. Dit gaat zonder slag of stoot en dat kenmerkt de muzikale sterkte van Knarstand. Daarbij komt het ook dat niet alleen Miou een persoonlijkheid is, Martijn zelf laat zich duidelijk zien als rapper en doet dit met zielsveel passie.

Er worden niet alleen nummers gespeeld van hun CD My Escape maar ook twee geheel nieuwe nummers. Het nummer ‘Babylon’, waar zeer veel solo’s inzitten van alle vier de blazers, bevat ook weer knallende dubstep. Het andere nummer ‘Death Men Tell No Tales’, lijkt qua ritme heel veel op een nummer van Kyteman: ‘IT Circus’, alleen is dit meer knallend. Martijn laat zijn vocalen zoals bij elk nummer vol energie horen. Wat opvalt is dat ook de vier blazers meedoen tijdens het zingen. Ze draaien hun instrument om en zingen zo in hun microfoon mee. Het geeft weldegelijk iets extra’s! De balkan beats vliegen door de lucht tijdens het nummer ‘Gypsy Parade’, hier danst echt iedereen op in Heerlen, je voelt het energieniveau stijgen.

Tijdens het laatste officiële nummer, ‘Flying Away’, speelt elke muzikant een eigen solo en dit geeft de song nóg meer power. Miou laat zien dat ze met haar heerlijke stem ook nog extra gevoel hieraan toegevoegd kan worden. Ongelofelijk bijna dat dit mogelijk is. Na het terugkomen begint Martijn met beatboxen, hij vult het podium met muziek in zijn eentje. Toch komen alle bandleden nog terug om hun allerlaatste single te spelen: ‘Insomnia’. Dat zal waarschijnlijk voor veel bezoekers het geval zijn na dit energieke, muzikale en knallende optreden.  

Knarsetand weet het publiek vanaf moment één te boeien en steeds meer naar zich toe te trekken. Het maakt niet uit of het open lucht is of in een popzaal, ze weten van wanten! Knarsetand is een graag geziene gast in Limburg, hoe dan ook!