Go Back To The Zoo overtuigt met dansbare rock

Sterk nieuw album: 'Zoo'

Duncan Vrosch ,

Na Benny Blisto en Shake A Wave te hebben uitgebracht in 2010 en 2012, werd begin dit jaar het nieuwe album van Go Back To The Zoo (GBTTZ) gepresenteerd: 'ZOO'. De mannen weten na een aantal jaren wel hoe ze het publiek moeten vermaken. In de Muziekgieterij in Maastricht lieten ze hier een demonstratie van zien.

Terwijl de mensen langzaam binnendruppelen en de drukke week nog even met elkaar bespreken, staat het voorprogramma ME al op het podium. De langharige bandleden brengen lekkere en ruige rockmuziek ten gehore. De muziek en de stem van de zanger is te vergelijken met die van Muse. De Australiërs brengen echter wel veel meer gitaargeweld met zich mee. Zeker weten een waardig voorprogramma voor GBTTZ.

Go Back To The Zoo zet deze avond een heel sterke set neer in de Muziekgieterij, die verreweg niet uitverkocht was. De band weet veel oude nummers te combineren met nieuwe nummers van het album 'ZOO': van 'Julia' naar 'Beam Me Up' en van 'You' naar 'Electric'. De mannen staan energiek op het podium, maar weten de energie die ze hebben bij het maken van hun dansbare rock niet op het hele publiek over te brengen. Jammer, want de band doet zijn uiterste best om Maastricht te laten genieten.

Toch krijgen leadzanger Cas Hieltjes en zijn band het publiek aan het springen net voor en tijdens de toegift als ze nog een keer aanzetten met nummers als 'Hold Your Head Up High' en '(I Just Wanna) Milkshake'. Opvallend dus dat ze met de nieuwe nummers en dus niet met hun oudere hits het publiek in Maastricht aan het bewegen krijgen. Na een moeizaam begin van zowel de band als het publiek zit er dus een duidelijke climax in het optreden. Go Back To The Zoo bewijst dat ze een geweldige podiumpresentatie en goede albums hebben waarbij de laatste plaat, 'ZOO', zeker een grote bijdrage aan levert!