Geslaagde 4e editie van Pop On Top

Een festival voor de hele familie

Antoine Bongers, foto's Marc Koevoets ,

Ondanks een klein buitje in de morgen heeft de organisatie van Pop On Top weer een perfecte dag uitgekozen. Met een aangename temperatuur en veel zon is het perfect festival weer en komen weer complete families naar de top van de Cauberg in Valkenburg.

Er zijn opvallend veel gezinnen met kinderen aanwezig. De organisatie heeft dit perfect geregeld door de entree voor iedereen betaalbaar te houden. En door weer voor een goede en brede programmering te zorgen. De aftrap is voor Sneckers, de rock band van het zuiden. Zij hebben de Battle on Top gewonnen en mogen daarom het festival openen. Er zijn twee podia, mainstage en het kleinere L1 stage. Hier staan onder andere Limburgse en Brabantse artiesten zoals Rapper Vlekkeloos, Jacky Baggen, Blaas Of Glory, Rolling Beatles en de Def Americans. Deze twee podia sluiten perfect op elkaar aan en zo hoef je niet te wachten en hoef je niets te missen. Halverwege is er ook nog een alternatief caravan podium waar een singer/songwriter, bluesband en een coverband de mensen vermaken. 

De tweede act is Mainstreet, een boyband met jonge zangers die de vele jonge meisjes helemaal uit hun dak laten gaan. Veel gillende kinderen vooraan en de ouders kijken achter tevreden naar hun kroost en denken terug aan de gekte rond Doe Maar. Hoogtepunt, vooral voor de gelukkigen zijn enkele meisjes die met hun idool op het podium mogen tijdens één van hun songs. Na een geslaagde show is het de beurt aan Niels Geusebroek. Hoewel hij betrekkelijk nieuw is heeft hij al diverse kanjers van hits op zijn naam. Helaas weet hij dat op het podium niet te gebruiken. Kwalitatief is het goed maar aan de interactie met het publiek schort het nog. Dit is een kunstje dat Miss Montreal perfect beheerst. Naast de prima muziek weet zij het publiek perfect in te palmen. Jong en oud vallen en blok voor haar charme en haar sympathieke uitstraling. Met een korte optocht is Blaas of Glory verrassend begonnen. Acoustisch spelen ze diverse covers op de verhoging die voor rolstoelen bedoeld is. Dit, de zon en het veel geschonken bier maken hier echt een feestje van. Dan gaan ze naar de L1 stage en vervolgen het feest. 

Op de mainstage doet de WW-Band dit in de overtreffende trap en vliegen er zelfs haringen uit het zuur in het rond. Het is wel de vraag of de vele Hollanders, Belgen en Duitsers de typisch Limburgse humor in hun teksten snappen en kunnen waarderen. Dan is het de beurt aan de band waar wellicht de meeste mensen voor zijn gekomen, Bløf. Pascal en zijn mannen zetten een strakke show neer en laten horen en zien waarom ze al meer dan twintig jaar in Nederland aan de top staan. Een fantastische show met voor mij persoonlijk als hoogtepunt de cover van ‚Iedereen Is Van de Wereld’ als eerbetoon aan de doodzieke leider van The Scene, Thé Lau. Met een gebalde vuist omhoog zingt Pascal de zin “deze is voor jou”. Een mooi en krachtig gebaar. Ondertussen beginnen de zon en het bier er voor te zorgen dat velen in hun beste stemming zijn en dan is het voor Will And The People een inkopper. Hun vrolijke opzwepende muziek maakt het feestje compleet. De Memphis Maniacs mogen de dag afsluiten. Met een gelikte nieuwe show komt hun formule weer helemaal tot hun recht. Nieuwe en oude hits worden naadloos door elkaar gespeeld. De voor iedereen herkenbare stukjes zorgen er voor dat niemand stil blijft staan. 

Pop on Top is een succesvolle formule waar jong en oud een prachtige dag kunnen beleven. Natuurlijk is het weer dan belangrijk en met het prachtige weer van deze dag mag de organisatie tevreden zijn. De grote opkomst en de geweldige sfeer vragen om een volgende editie.